Eerste elftal

Taha richt zich vol op FC Twente: Wat gaat er komend seizoen gebeuren?

Taha richt zich vol op FC Twente: Wat gaat er komend seizoen gebeuren?

Younes Taha werd afgelopen zomer voor ongeveer één miljoen euro overgenomen van PEC Zwolle. Hij wist in 33 wedstrijden bij Zwolle maar liefst veertien keer het net te vinden en gaf ook nog twee assists. De verwachtingen waren hoog toen hij naar FC Twente ging. Afgelopen seizoen wist Taha echter nog niet te overtuigen, maar wat kunnen de supporters komend seizoen van hem verwachten?

Afgelopen seizoen moest Taha het doen met invalbeurten. Hij kwam in totaal twintig keer in actie voor FC Twente in de eredivisie. Hiervan startte hij tweemaal in de basis en achttien keer kwam hij als invaller in het veld. Hierin maakte de 21-jarige voetballer drie doelpunten en eenmaal gaf hij de beslissende voorzet. Echter speelde Taha niet op zijn favoriete positie bij de club uit Enschede.

De speler geboren in Drachten is van origine een aanvallende middenvelder, oftewel een tien. Joseph Oosting zette Taha echter vaak op de flankpositie. Zo speelde hij met name op rechtsbuiten en af en toe op linksbuiten. Afgelopen periode polste FC Groningen en PEC Zwolle naar de aanvallende middenvelder, maar dit was tevergeefs.

Taha heeft aangegeven vol voor zijn kans te gaan bij FC Twente. Zo zei hij ook de Olympische Spelen met Jong Marokko af om bij de gehele voorbereiding van de club uit Enschede te zijn. Afgelopen seizoen miste hij immers ook een deel van deze voorbereiding door een interlandperiode. Het is van groot belang dat de Marokkaan zich bewijst tijdens de voorbereiding en trainer Oosting geen keus geeft. Dit deed Sem Steijn afgelopen seizoen door maar liefst zeven doelpunten in drie oefenwedstrijden te scoren.

De vraag blijft dan op welke positie Taha zal gaan staan. Dit seizoen bewees de technische speler dat hij ook op rechtsbuiten uit de voeten kan. Mocht Steijn verkocht worden komt er een plek vrij op de tienpositie. Echter kan ook Michel Vlap op deze positie, de Fries fungeerde dit seizoen als linksbuiten. Het is aan Oosting om invulling te geven aan de basiself van komend seizoen.

Poll

Op welke positie zie jij Taha het liefst?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties