Eerste elftal

'Tastbare' band met supporters ook ongemakkelijk voor Oosting: "Ben ook maar gewoon mens"

'Tastbare' band met supporters ook ongemakkelijk voor Oosting: "Ben ook maar gewoon mens"

Joseph Oosting is in zijn eerste maanden veel bejubeld over het feit dat hij uitstekend bij FC Twente past. De supporters sloten de trainer op zijn eerste dag bij de club al in de harten: de trots straalde van Oosting af. De 51-jarige Emmenaar was in de maanden daarna verbaasd over hoe groot FC Twente eigenlijk is in de regio. Daar geniet hij ook van door een praatje te maken met supporters of met ze op de foto te gaan. Hij geeft echter toe dat het ook ongemakkelijk kan zijn.

"Ik wil ook gewoon tastbaar zijn voor de mensen, voor onze supporters, dat meen ik oprecht", zegt Oosting over de band met de supporters bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ik ga hier en daar wel op de foto. Ik voel me daar soms wel een beetje ongemakkelijk bij, maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer mooi dat mensen van middelbare leeftijd op de foto willen."

"Als ik naar de Albert Heijn ga of af en toe een bak koffie pak bij De Tijd, vind ik dat wel mooi. Het ademt de trots en de saamhorigheid. Ik wil tastbaar zijn voor onze supporters. Maar soms vind ik het best wel lastig, omdat ik denk: ik ben wel trainer, maar ik ben ook maar gewoon een mens", besluit Oosting.

Wat zou jij doen als je Oosting tegen zou komen op straat? Zou je een praatje maken, op de foto gaan of niets doen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties