Eerste elftal

Taurus trots op samenwerking met FC Twente: "Dan ben je een partij die ertoe doet"

Taurus trots op samenwerking met FC Twente: "Dan ben je een partij die ertoe doet"

Het shirt van FC Twente kende afgelopen zomer een ware metamorfose. Niet alleen kreeg het shirt een new design, maar kreeg met Castore ook een nieuwe leverancier. Daarnaast kwam er met Elektramat een nieuwe hoofdsponsor, werd ThermoSolutions de nieuwe rugsponsor en kreeg Taurus een plekje op de mouw van het shirt. Laatstgenoemde is een specialist in bedrijfsovernames en ondersteunt zowel kopende als verkopende partijen. Taurus was al verbonden aan FC Twente, maar besloot afgelopen zomer om een volgende stap te nemen.

Taurus begon als TOS- en TGT-lid onder aanvoering van Gert-Jan Nijweide die in het verleden acties was bij FC Twente als financieel manager. Dit deed hij tussen 2008 en 2014. "Ik denk dat ik sinds 2008 maar weinig thuiswedstrijden van de club heb gemist", vertelt hij op de clubwebsite van FC Twente. "Toen ik bij FC Twente werkte, zat ik er uiteraard iedere week. Later zat ik samen met mijn zoontje op de tweede ring. Vanaf het moment dat ik bij Taurus werk zijn we TOS-lid geworden en nu zitten we in een skybox en staan we op de mouw van het shirt. Het is snel gegaan. We gaan met veel plezier naar de wedstrijden toe, er zijn weinig collega’s die niet iets met voetbal hebben."

De manier waarop Taurus mouwsponsor is geworden is wel bijzonder. Het bedrijf ondersteunde Elektramat bij de zoektocht naar een nieuwe investeerder. "Wij hebben hen daarbij in het gehele proces ondersteund en hebben in Parcom een geschikte partner gevonden. Gelijktijdig liepen de gesprekken tussen FC Twente en Elektramat over het hoofdsponsorschap. Daar werden wij ook bij betrokken", vertelt Tim ten Beitel, partner bij Taurus.

"Op een bepaald moment hebben we bij FC Twente aangegeven dat, als ze plek over hadden op het shirt, ze ook eens aan ons mochten denken", haakt Nijweide in. "Met Taurus willen we stappen zetten, doorgroeien en meer landelijke exposure creëren. Dat kan via het sponsorschap bij FC Twente. We staan op het shirt van een club uit de top vijf van Nederland. Dan ben je een partij die ertoe doet." Ten Beitel vult aan: "Bij FC Twente draait het om in een prettige sfeer te presteren en succes te behalen. Dat zit ook bij ons in het DNA. Daarom denk ik dat we heel goed bij elkaar passen." Taurus blijft minimaal mouwsponsor tot medio 2025.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties