Eerste elftal

Telegraaf | Twee Twente-spelers in Elftal van de Week: "Écht een openbaring"

Telegraaf | Twee Twente-spelers in Elftal van de Week: "Écht een openbaring"

Twee spelers hebben het geschopt tot het Elftal van de Week in de Telegraaf. Na iedere speelronde krijgt een voormalig Oranje-international de beurt om zijn Elftal van de Week samen te stellen. Deze keer is het de beurt aan Jan Poortvliet die 19 keer het shirt van het Nederlands Elftal droeg. Hij Koos voor de Twente-spelers Hilgers en Zerrouki.

Als eerste verklaart hij de keuze voor Hilgers. "Mees Hilgers van FC Twente vond ik echt een openbaring tegen Ajax. In zijn lef om te voetballen en het durven uitspelen van mensen. Daarbij gaf hij een aantal uitstekende lange ballen, speelde hij goed tussen de linies en was hij ook verdedigend sterk. Een heel goed optreden.”

Dan over Zerrouki. "Nu ik Ramiz Zerrouki met FC Twente tegen Ajax heb gezien, snap ik helemáál waarom Feyenoord hem wil hebben. Het is gewoon een heerlijk ventje. Brutaal, ook hard als het moet én er zit echt een voetbalkoppie op. Wat hij ook doet aan de bal: hij maakt nauwelijks fouten, terwijl hij toch voortdurend initiatief neemt. Hij durft een man uit te spelen, de steekbal te zoeken en schiet makkelijk. Als je naar dit Twente kijkt, vormt hij een groot deel van het succes van de ploeg.”

Naast Hilgers en Zerrouki staat ook Tukker Mats Wieffer in het elftal van de week. Hij maakte na de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle ook indruk tegen FC Groningen. "Mats Wieffer van Feyenoord is ook immer aanspeelbaar en speelt áltijd vooruit. Hij is technisch, kan zowel links- als rechtsom draaien en spelen. Dit was pas zijn tweede officiële wedstrijd bij Feyenoord, hè. In de basis althans. En hij heeft nog véél meer dan dit in huis. Hoe hij zich volgende week tegen Ajax zal houden? Deze jongen is brutaal zat om hetzelfde te doen tegen Ajax. Dat potje maakt me nieuwsgierig.”

Elftal van de Week: Pandur (Fortuna Sittard); Timber (Ajax), Hilgers (FC Twente), Hancko (Feyenoord); Clasie (AZ), Wieffer (Feyenoord), Kokcu (Feyenoord), Zerrouki (FC Twente); Odgaard (AZ), Oristanio (FC Volendam) en Pavlidis (AZ).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties