Eerste elftal

Ten Voorde en Van Wissing eensgezind over Van Bergen: FC Twente heeft er een nieuw wapen bij

Ten Voorde en Van Wissing eensgezind over Van Bergen: FC Twente heeft er een nieuw wapen bij

In de wedstrijd tegen Volendam kwam dan het belangrijke moment voor Mitchell van Bergen. De speler die kort voor de transferdeadline binnengehaald werd, mocht aan zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente beginnen. Hij viel in de 68e minuut in voor Sem Steijn en kwam tot 21 minuten speeltijd. Hij speelde niet onverdienstelijk en kreeg nog bijna een strafschop mee, ware het niet dat deze door de VAR werd geannuleerd.

In de podcast De Ballen Verstand geeft Leon ten Voorde aan wat zijn eerste indrukken zijn van Van Bergen: “Hij deed wat hij moest doen. Hij brengt meteen heel veel snelheid in de voorhoede en had meteen dreiging in zijn spel. Als hij dat gaat koppelen aan rendement, dan heeft FC Twente wel een wapen erbij. Een mening die ook gedeeld wordt door Tijmen Van Wissing van RTV Oost. In de Oosttribune zegt hij over de aanvaller: “Van Bergen klopt op de deur, die deed het een stuk beter dan Rots. Hij heeft wel meer dreiging, dat gaat wel een wapen zijn voor FC Twente.”

Ten Voorde denkt dat de terugkeer naar Nederland misschien wel een goede keuze kan zijn voor de vleugelspeler. In de Ballen Verstand: “De Franse competitie is wel heel iets anders dan de eredivisie. Heel fysiek. Hij is een klein kereltje en als je dan als je dan overeind wil blijven, moet je echt wel buitengewone kwaliteiten hebben.”

Hoopgevend

“Hij heeft ook nog geen ritme, want behoorde niet tot de selectie van Stade Reims en heeft bijna niet gespeeld de laatste maanden. geeft Ten Voorde tenslotte nog aan. Dan vond ik zijn invalbeurt, voor wat het waard was, 20 minuten tegen een team als Volendam, in ieder geval hoopgevend.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties