Eerste elftal

Ten Voorde geeft duidelijkheid over Berghuis-incident

Ten Voorde geeft duidelijkheid over Berghuis-incident

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Ajax sloeg oud-Twente speler Steven Berghuis in op een Twente-supporter. De aanleiding schijnt een racistische opmerking te zijn aan het adres van Brian Brobbey. Leon ten Voorde geeft in de Ballen Verstand Podcast duidelijkheid over wat er volgens hem is gebeurd.

"Iemand meldde zich bij mij en vertelde daar dat Brobbey daar racistisch bejegend werd", begint Ten Voorde. "Hij zei: ik stond daar met mijn zoon bovenop en we wilden weggaan. We kregen het mee, het is echt gebeurd. Bij de eerste de beste anonieme getuige van iemand die je niet kent, zou ik dit nooit opvoeren. Zeker niet bij zo'n gevoelig onderwerp, je moet daar echt mee oppassen."

Ten Voorde vertrouwt zijn bron. "Maar voor deze persoon steek ik mijn handen in het vuur, want die ken ik. Heel veel contact met hem over gehad, dat het echt zo gebeurd was. Zelfs gisteren nog even gebeld om te vragen of hij het echt zeker wist. Mijn interpretatie is dat Brobbey eerst in de bus is gestapt en dat er wat werd geroepen. Vervolgens heeft Berghuis zich laten opfokken en heeft hij daarop gereageerd", stelt hij.

Nogmaals, ik steek mijn handen ervoor in het vuur, dat er wel wat is geroepen. Alleen ik denk dat Berghuis ook nog geprovoceerd is door iemand, maar dat is een aanname. Twente-supporters die zijn nu boos, omdat zij vinden dat wij ons moeten rectificeren. Nou, dat hoeft volgens mij niet. Zij zijn er niet bij geweest en ik ook niet. Bovendien hebben we ook de reactie van het management van Berghuis gemeld. Houd erover op en denk aan de middag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties