Eerste elftal

Theo Janssen per direct weg als assistent-trainer bij Vitesse: Gaat FC Twente toeslaan?

Theo Janssen per direct weg als assistent-trainer bij Vitesse: Gaat FC Twente toeslaan?

Theo Janssen stopt per direct als assistent-trainer bij Vitesse. Hij werd vorig seizoen bij de eerste selectie gehaald nadat Philip Cocu in september 2022 aan werd gesteld als hoofdtrainer. Diezelfde Cocu besloot twee weken geleden, na de thuisnederlaag tegen sc Heerenveen, de handdoek in de ring te gooien. Dit heeft nu ook consequenties voor Janssen. Vitesse heeft vandaag Edward Sturing gepresenteerd als zijn opvolger en die gaat verder met zijn eigen assistenten.

Dit houdt in dat de huidige assistent-trainers Theo Janssen en Chris van der Weerden, beide oud-spelers van FC Twente, uit hun functie zijn ontheven. "Voor Van der Weerden is dit een definitief einde aan zijn periode bij Vitesse. Met Theo Janssen gaat de club in gesprek over een vervolgstap, binnen Vitesse", zo schrijft de club uit Arnhem op haar website.

Eerder deze maand gaf Theo Janssen nog aan open te staan voor een functie bij FC Twente. De club benaderde hem in het verleden al enkele keren, maar toen was hij er naar eigen zeggen niet klaar voor. Inmiddels denkt hij daar anders over. "Ik vond dat ik er nog niet klaar voor was. Maar in de toekomst zou ik het zeker wel willen, ja."

Of het er ooit van komt, zal de toekomst uit moeten wijzen. Afgelopen zomer nam Oosting Sander Duits en Peter Uneken mee als zijn assistenten. Zij vervingen Ivar van Dinteren (nu hoofdtrainer van Jong FC Utrecht) en Adrie Bogers (nu assistent-trainer bij Helmond Sport). Of Oosting nog plek heeft voor Theo Janssen is niet bekend. Voordeel is wel dat Oosting en Janssen elkaar goed kennen. Ze werkten in het verleden samen bij Vitesse.

Poll

Moet FC Twente nu een poging doen om Theo Janssen een functie aan te bieden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties