Eerste elftal

Top 5 spelers van FC Twente aller tijden: Een terugblik op de beste spelers

Top 5 spelers van FC Twente aller tijden: Een terugblik op de beste spelers

Sinds de oprichting van FC Twente in 1965 tot heden heeft de Twentse voetbalclub heel wat topspelers onder zijn hoede gehad. Al deze spelers hebben op hun eigen manier invloed gehad op de voetbalclub: zo hebben ze prijzen gewonnen of droegen ze bij aan het imago van FC Twente. Hieronder lichten we vijf topvoetballers uit die hebben gevoetbald bij FC Twente.

1. Theo Janssen

Theo Janssen heeft voor meerdere voetbalclubs gevoetbald. Zo was hij op het veld bij Vitesse, Ajax, KRC Genk én natuurlijk FC Twente te zien. Zijn tijd bij FC Twente werd door velen gezien als memorabel. Zo speelde hij bij de club toen FC Twente in 2010 Nederlands kampioen werd. Ook won hij als speler van FC Twente de KNVB Beker en de Johan Cruijff-schaal. Theo Janssen werd door de supporters verkozen tot beste speler ooit. In 2014 beëindigde Janssen zijn voetbalcarrière.

2. Blaise Nkufo

Met de meeste competitiedoelpunten van FC Twente op zijn naam mag Blaise Nkufo zeker niet ontbreken in het rijtje van de beste spelers die hebben gevoetbald bij de club. Bovendien heeft Blaise Nkufo meerdere titels voor de voetbalclub binnengesleept en werd hij meerdere jaren achter elkaar als dé topspeler van FC Twente beschouwd; oftewel de clubtopscorer. Na het seizoen waarin FC Twente haar eerste titel pakte, verliet Blaise Nkufo de Twentse voetbalclub.

3. Epi Drost

Epi Drost, ook wel Epy genoemd, was een van de beste voetballers die heeft deelgenomen aan het team van FC Twente. Hoe hij een van de beste voetballers werd, heeft onder andere te maken met zijn creativiteit, charisma, een prachtige lange trap en een verwoestend schot . Zo heeft Epi Drost honderden competitiewedstrijden voor de club gespeeld. Nadat hij de club verliet als voetballer, kwam hij een tijdje later terug om de club te coachen. Wanneer we denken aan beste spelers die ooit hebben gevoetbald bij FC Twente, mag Epi Drost zeker niet ontbreken.

4. Hakim Ziyech

Hakim Ziyech maakte in 2014 de overstap van sc Heerenveen naar FC Twente. In zijn tijd dat hij voetbalde bij de Twentse voetbalclub, van 2014 tot 2016, heeft hij meerdere doelpunten gescoord in de 76 wedstrijden die hij heeft gespeeld voor de Tukkers. Bovendien werd Hakim Ziyech zelfs op den duur aanvoerder van het team. In 2016 was het tijd voor de volgende stap en verliet Hakim Ziyech FC Twente. Op het moment van schrijven speelt hij bij Chelsea.

5. Eljero Elia

We kennen Eljero Elia als profvoetballer met een uitgebreide lijst aan clubs. Ook FC Twente is onderdeel geweest van de voetbalcarrière van Eljero Elia. Om precies te zijn heeft de profvoetballer van 2007 tot 2009 gevoetbald bij FC Twente en hier heeft hij aan de buitenwereld laten zien wat hij als jong talent allemaal in zijn mars had. Zo ging hij van FC Twente naar Hamburger SV en speelde daarna onder andere voor Juventus, Werder Bremen en Southampton. Hij sloot zijn carrière af bij ADO Den Haag.

Welke speler staat in jouw favorietenlijstje?

Ook vandaag de dag is het team van FC Twente voorzien van goede voetballers. Welke speler vind jij het beste: wie heeft het meeste talent, de meest technieken of het beste karakter? Om een wedstrijd van FC Twente nog spannender te maken, kun je eens online wedden op jouw favoriete speler. Zo kun je bijvoorbeeld wedden of jouw favoriet als eerste een doelpunt scoort of de meeste indruk maakt. Met een weddenschap op een bepaalde speler houd je de speler nog beter in de gaten en kun je je nog meer inleven in de wedstrijd.

Bovendien kun je niet alleen maar wedden op voetbal. Je kunt bijvoorbeeld ook inzetten op de F1 en ook daarbij op de coureurs. Op welke sport je ook gaat wedden, het is belangrijk dat je wedt bij een online casino met een licentie van de Kansspelautoriteit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties