Eerste elftal

Twente-legende Nkufo viert 49e verjaardag clubloos na vroeg ontslag bij ambitieus Lausanne City

Twente-legende Nkufo viert 49e verjaardag clubloos na vroeg ontslag bij ambitieus Lausanne City

Blaise Nkufo viert vandaag zijn verjaardag. De clublegende van FC Twente is 49 jaar geworden, maar heeft geen ploeggenoten om dit mee te vieren. De spits begon dit seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij het ambitieuze Lausanne City FC dat uitkomt op het achtste(!!) Zwitserse niveau. De amateurvereniging werd in 2021 opgericht en wil zo snel mogelijk naar de top in Zwitserland. Dat blijkt minder eenvoudig dan verwacht.

De resultaten vielen tegen en het clubbestuur besloot Nkufo en zijn assistent Mamady Touré al in januari op straat te zetten. Vlak daarvoor werd er ook al afscheid genomen van technisch directeur Tidiane Diouwara. Niet lang na het ontslag van Nkufo kwam de club negatief in het nieuws, omdat het volgens een oud-speler illegaal spelers zou betalen. Ook werd een sponsorovereenkomst verbroken na een conflict met INEOS, de vermogende Britse eigenaar van Lausanne City. Inmiddels is het seizoen bijna afgelopen en kan de club niet meer promoveren.

Blaise Nkufo scoorde tussen 2003 en 2010 maar liefst maar liefst 114 doelpunten in 223 competitieduels voor FC Twente. Daarmee is hij topscorer aller tijden van FC Twente in de eredivisie. Na het landskampioenschap in 2010 vertrok de Zwitser naar het Amerikaanse Seattle Sounders, om een jaar later een einde te maken aan zijn spelerscarrière. Daarna was hij nog actief als scout bij FC Twente en richtte hij de voetbalschool Nkufo Academy op. Afgelopen zomer besloot hij te beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, maar dat pakte helaas niet goed uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties