Eerste elftal

Twente-supporters gewaarschuwd en ontvangen aanmoediging

Twente-supporters gewaarschuwd en ontvangen aanmoediging

FC Twente speelt woensdag om 18:45 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Bij winst kan concurrent AZ, dat zondag om 12:15 uur op bezoek bij NEC Nijmegen speelt, weer op acht punten worden gezet. De supporters van FC Twente worden echter alvast gewaarschuwd voor een lastige, saaie pot en worden aangemoedigd om vol achter hun ploeg te gaan staan.

"Voor Twente zijn de belangen heel groot", zegt Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Dat Almere is een lastig ploegie. Ze moeten winnen, want de week erop heb je AZ-uit. Je moet daar met een speling van minimaal vijf punten heengaan." Almere City heeft maar liefst zes van de laatste zeven wedstrijden gelijkgespeeld. De teller staat inmiddels op twaalf remises, de meeste van alle eredivisieclubs. "Die spelen altijd gelijk, dus je bent gewaarschuwd. Dat is een vervelend ploegie."

Tijmen van Wissing is het met zijn collega eens. "Iedereen denkt: Twente walst eroverheen. Ik denk dat ze ook wel gaan winnen, maar dit is wel één van de meest taaie thuiswedstrijden van het seizoen." Van Staa gaat verder. "Deze ploeg stelt zich erop in dat ze naar Twente toegaan. Het is al niet zo'n frivole ploeg, het is een ploeg op resultaat. En terecht ook, want ze moeten erin blijven, maar dat blijven gewoon lastige wedstrijden."

Presentator Bert van Losser vergelijkt Almere City met Fortuna Sittard, waar FC Twente onlangs met 2-0 van won in een taaie wedstrijd. "Om de supporters alvast een beetje te waarschuwen en een winstwaarschuwing af te geven: Almere is net zo verschrikkelijk om te kijken als Fortuna Sittard, toch?" Van Staa: "Het is nog erger. Alex Pastoor (de trainer van Almere City, red.) is een geweldige gozer en een geweldige trainer. Die haalt het maximale uit een speelstijl."

"Die pakken steeds maar een gelijkspelletje en blijven net onder die groep in de middenmoot weg. Het is gewoon een hele nare ploeg om tegen te spelen. Twente is de nummer drie, die hebben andere belangen en moeten vol gasgeven. Maar ik denk niet dat Almere het negentig minuten volhoudt in een hoog tempo, dus die Veste moet gewoon wat extra's brengen", besluit Van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties