Eerste elftal

Twijfels over Boadu: "Kan ook een inschattingsfout van FC Twente zijn"

Twijfels over Boadu: "Kan ook een inschattingsfout van FC Twente zijn"

Myron Boadu wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van AS Monaco. De speler die in het verleden bij AZ speelde is de opvolger van de naar Spartak Moskou vertrokken Manfred Ugalde. Ondanks de grote transfersoap start routinier Ricky van Wolfswinkel week in week uit op de spitspositie. De situatie voor Boadu lijkt nu hetzelfde als in Frankrijk, terwijl hij hier uitzicht had op speelminuten.

Kenneth Perez verwacht dat Boadu binnenkort in de basis zal beginnen, ondanks de goede prestaties van concurrent Van Wolfswinkel. “Het zou natuurlijk heel gek zijn als hij de rest van het seizoen wisselspeler blijft, nadat je hemel en aarde hebt bewogen om hem te huren. Die jongen gaat natuurlijk naar FC Twente met het idee van: één a twee wedstrijden even inkomen en dan ga ik de rest van het seizoen in elk geval veel speelminuten maken”, vertelt hij bij ESPN.

Jan-Joost van Gangelen stelt een ander scenario voor. “Het kan natuurlijk ook een inschattingsfout zijn van FC Twente. Zoals jij zegt: hemel en aarde bewogen, Bruggink is helemaal naar Monaco gegaan. Alleen je weet niet hoe goed en fit hij op dit moment nou echt is. Als je hem dan krijgt, dat hij eigenlijk gewoon tegenvalt.”

Momenteel staat de gehuurde spits op één doelpunt, deze maakte hij in zijn allereerste wedstrijd voor FC Twente in het duel tegen RKC Waalwijk. Perez realiseert zich dat dit slechts statistieken zijn en dat dit zo kan veranderen. “Je hebt nog tien wedstrijden. Hij kan ook twee keer invallen en twee keer de winnende maken."

Perez vindt met name de situatie voor Boadu heel vervelend. “Hij gaat natuurlijk niet naar Twente om dezelfde rol te vervullen als bij Monaco. Dan had hij net zo goed daar kunnen blijven. Een speler vindt het niet leuk als hij de komende tien wedstrijden als invaller in het veld komt en één keer de winnende maakt. Die jongen komt naar FC Twente en denkt te gaan spelen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties