Eerste elftal

UEFA schrapt verbod op staantribunes: Vak P mag staanvak worden tijdens Europese wedstrijden

UEFA schrapt verbod op staantribunes: Vak P mag staanvak worden tijdens Europese wedstrijden

De UEFA heeft het verbod op staantribunes tijdens Europese wedstrijden ingetrokken in vijf landen. Nederland behoort tot één van deze vijf landen, meldt FSE (Football Supporters Europe). Tot en met het huidige seizoen waren staantribunes in Nederland verboden tijdens de Europese wedstrijden. De staantribunes moesten voor alle Europese wedstrijden omgebouwd worden tot tribunes met zitplekken. Dit is vanaf het nieuwe seizoen niet meer verplicht.

Clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje hebben de afgelopen twee jaar getest met de zogenaamde safe standing-tribunes tijdens de Europese wedstrijden. De resultaten zijn positief waardoor nu is besloten om deze tribunes ook toe te staan in Nederland, België, Schotland, Portugal en Oostenrijk. De clubs moeten zich vanaf nu houden aan de regels die gelden in hun eigen land. Maar wat houdt dat nu precies in?

FC Twente is op dit moment druk bezig met het plaatsen van de zogenaamde safe standing-tribunes. Tijdens nationale wedstrijden worden de stoeltjes omhooggeklapt en vastgezet zodat er een staantribune ontstaat. Tot vandaag gold de regel dat deze stoeltjes open moesten worden geklapt tijdens de Europese wedstrijden. Dat hoeft vanaf het nieuwe seizoen 2024-2025 niet meer. Dit betekent dat de stoeltjes in onder andere Vak P en het uitvak definitief ingeklapt kunnen blijven. Het betekent vooralsnog niet dat er ook extra supporters mogen worden toegelaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties