Eerste elftal

Ugalde bereidde zich voor op Noppert en wist zijn zwakke plek te raken

Ugalde bereidde zich voor op Noppert en wist zijn zwakke plek te raken

Manfred Ugalde was donderdag weer van groot belang voor FC Twente. De 21-jarige Costa Ricaan schoot de bal in de 93e minuut binnen en schoot zijn ploeg daarmee naar de overwinning in Heerenveen. Daardoor heeft FC Twente nu een uitstekende uitgangspositie in de halve finale van de play-offs.

Ugalde neemt ons in gesprek met FC Twente op YouTube mee in zijn winnende treffer. "Ik heb video's van de keeper gezien, ik weet dat hij lang is", doelt hij op doelman Andries Noppert. "Ik probeerde tussen zijn benen door te schieten. Het is altijd een goed gevoel om te scoren. Het was geweldig. De fans juichten en mijn teamgenoten kwamen naar mij toe. Het was een lekker gevoel."

Was het een lastige wedstrijd? "Tegen Heerenveen spelen is altijd lastig. Ze hebben een goed team. Godzijdank hebben we gewonnen, maar het is nog niet afgelopen. We moeten zondag winnen", aldus de jonge spits waar City Football Group zeven miljoen euro voor wil vangen.

De 0-1 van FC Twente was een prachttreffer. Ugalde was goed voor de assist op Václav Cerny. "Op de trainingen spelen Václav en ik ook vaak samen. Ik probeer altijd in één keer naar hem te spelen. Deze keer raakte ik de bal twee keer. Ik kon naar hem passen en hij kon scoren. Het was geweldig", zegt Ugalde.

Ugalde knokte zichzelf een aantal maanden geleden in de basis. Hoe vindt hij het om eindelijk basisspeler te zijn? "Het is heel mooi dat ik speel. Ik wilde al heel lang spelen, ik wachtte op mijn kans. Nu speel ik en ben ik blij. Ik scoor en help het team." Zondag om 14:30 uur staat de returnwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. "Het wordt een lastige wedstrijd, maar het is altijd leuk om in ons stadion te spelen met onze fans. Hopelijk kunnen we de wedstrijd winnen", besluit Ugalde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties