Eerste elftal

Ugalde keert sneller terug dan verwacht, Brama en Kjolo hervatten groepstraining

Ugalde keert sneller terug dan verwacht, Brama en Kjolo hervatten groepstraining

De ziekenboeg bij FC Twente zat voor deze week aardig vol. Mees Hilgers, Mathias Kjolo, Wout Brama, Michal Sadílek, Denilho Cleonise, Daan Rots en Manfred Ugalde waren allemaal niet fit genoeg om mee te trainen. Vorige week werd al bekend dat Cleonise en Rots de groepstraining maandag gingen hervatten. Dinsdag kwamen Wout Brama en Mathias Kjolo, die hersteld is van een kaakbreuk, daar ook nog eens bij, zo meldt TC Tubantia. Zo stroomt de ziekenboeg lekker leeg.

Er was ook positief nieuws vanuit onverwachte hoek. Ugalde is nu alweer begonnen aan zijn individuele revalidatie. De Costa Ricaan viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen AZ. In eerste instantie werd er zelfs gevreesd voor een kruisbandblessure, maar het viel mee. Een MRI-scan wees uit dat hij er enkele weken uit zou liggen.

Het lijkt nu nog meer mee te vallen voor de twintigjarige spits. Naar verwachting kan Ugalde op zondag 9 april om 12:15 uur tegen SC Cambuur alweer meedoen, zo vertelde clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. De uitwedstrijd tegen Excelsior van komende zaterdag zal nog te vroeg komen voor de man in vorm.

Alleen Hilgers en Sadílek zijn nog niet benoemd. Hilgers ligt er nog enkele weken uit. Hij kampt met een liesblessure. Sadílek heeft sinds enkele weken schade in zijn bovenbeen en is daar nog niet voldoende van hersteld. Hij zou de groepstraining vanaf volgende week wellicht kunnen hervatten. Aankomende zaterdag om 18:45 uur speelt FC Twente de eerstvolgende competitiewedstrijd. Dan is Excelsior de tegenstander op Woudestein in Rotterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties