Eerste elftal

Uitvak FC Twente beoordeeld: Catering scoort bovengemiddeld, kritiek op gastvrijheid

Uitvak FC Twente beoordeeld: Catering scoort bovengemiddeld, kritiek op gastvrijheid

Supporterscollectief Nederland heeft een onderzoek gedaan naar de uitvakken van alle eredivisieclubs tijdens het seizoen 2022-2023. De organisatie zette afgelopen november een enquete uit. Er is gemiddeld beoordeeld op basis van zo’n acht à tien wedstrijden door tientallen tot honderden respondenten per club. Het rapport geeft hiermee een eerste beeld van elk uitvak, omdat goed te zien is op welke punten de beoordelingen relatief hoog of juist laag is.

105 respondenten van verschillende clubs lieten hun mening achter over het uitvak van De Grolsch Veste. Er is over zes categorieën gestemd: bereikbaarheid, gastvrijheid, sfeer, veiligheid, faciliteiten en catering. FC Twente kreeg de volgende cijfers toebedeeld:

  • Bereikbaarheid: 7,21 (eredivisiegemiddelde: 6,94)
  • Gastvrijheid: 6,30 (gemiddelde: 6,75)
  • Sfeer: 7,16 (gemiddelde: 6,54)
  • Veiligheid: 7,10 (gemiddelde: 7,32)
  • Faciliteiten: 5,59 (gemiddelde: 5,99)
  • Catering: 7,03 (gemiddelde: 5,69)

FC Twente presteert op basis van de catering veel hoger dan de gemiddelde club in de eredivisie. De kwaliteit van het eten en het drinken werd als een van de beste ervaren, zo staat in de uitkomst van het onderzoek van Supporterscollectief Nederland. Dit heeft natuurlijk veel te maken met het befaamde Broodje Twenteham. Daarnaast scoort het uitvak in De Grolsch Veste bovengemiddeld op de onderdelen sfeer in het stadion en bereikbaarheid. De doorstroom bij het in- en uitgaan van het uitvak was in orde, lieten de respondenten weten.

FC Twente scoort onder gemiddeld op het gebied van gastvrijheid. Dit heeft vooral te maken met de benadering van de politie bij het stadion. Daarover waren de uitsupporters ontevreden. Ook de veiligheid in De Grolsch Veste wordt net iets minder dan gemiddeld beoordeeld. De faciliteiten scoren onder gemiddeld vanwege de plek en het zicht vanuit het uitvak. Deze werden vooral als negatief ervaren. Daarentegen waren de toiletten wel zeer goed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties