Eerste elftal

Uneken ziet overstap naar FC Twente wel zitten: "Een mooie club"

Uneken ziet overstap naar FC Twente wel zitten: "Een mooie club"

De kans is groot dat Peter Uneken komend seizoen assistent-trainer is bij FC Twente. Hij staat nog tot het einde van het seizoen onder contract bij RKC waar hij de rechterhand is van Joseph Oosting, de per 1 juli de nieuwe hoofdtrainer wordt van FC Twente. Hij heeft de Enschedese club aangegeven Uneken graag aan de staf toe te willen voegen.

Uneken zelf heeft inmiddels gereageerd op het nieuws. Hierbij ontkent hij al gesproken te hebben met FC Twente. Wel staat hij open voor een gesprek en een functie bij de Tukkers. "Ik sta er open voor", vertelt hij in gesprek met Wilbert Hack van de Telegraaf. "Oosting heeft te kennen gegeven mij graag mee te willen nemen. De samenwerking tussen ons is heel prettig. FC Twente is een heel mooie club om te werken."

Tussen 2009 en 2014 was Uneken jeugdtrainer bij FC Den Bosch en NEC waarna hij op werd gepikt door PSV. Hier combineerde hij zijn functie als jeugdtrainer tussen 2015 en 2017 met het assistent-trainerschap bij Oranje Onder 17. In 2017 werd hij aangesteld als assistent bij Jong PSV en van 2019 tot 2021 was hij de hoofdtrainer van het Jong PSV dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Daarna werd hij door Oosting gevraagd om zijn rechterhand te worden bij RKC Waalwijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties