Eerste elftal

Unicum: Almere City FC voor het eerst eredivisionist

Unicum: Almere City FC voor het eerst eredivisionist

De play-offs zitten erop. Zondag wist FC Twente de finale van de Europese play-offs te winnen van Sparta en later die dag werd in Emmen de finale van de promotie/degradatie play-offs gespeeld. Hier zorgde Almere City FC voor een daverende verrassing. De ploeg won de heenwedstrijd met 2-0 en wist ook de return winnend af te sluiten. Het werd 2-1 voor de club uit Flevoland dat hierdoor voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar de eredivisie.

Almere City FC werd in 2001 opgericht onder de naam FC Omniworld. In 2010 werd er gekozen voor een naamsverandering en ging de club verder als Almere City FC. De club sprak de afgelopen jaren de ambitie uit om te promoveren naar de eredivisie en dat is nu gelukt. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat het uit gaat komen op het hoogste niveau. Met de komst van Almere City FC krijgt de eredivisie er een klein stadion bij. Het Yanmar stadion biedt plaats aan slechts 4.500 supporters. Er is maar één eredivisiestadion kleiner en dat is die van Excelsior met een capaciteit van 4.400.

Naast Almere City FC promoveerden ook PEC Zwolle en Heracles. Beide ploegen presteerden het om binnen een jaar na degradatie weer terug te keren in de eredivisie. Drie clubs maakten de omgekeerde weg. FC Groningen, Cambuur Leeuwarden en FC Emmen komen volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie. Het nieuwe KKD-seizoen belooft opnieuw spannend te worden, want naast de drie degradanten azen ook NAC, Roda JC, VVV, ADO Den Haag en Willem II op promotie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties