Eerste elftal

Unnerstall bij de Duitse selectie? "Hij verdient erkenning"

Unnerstall bij de Duitse selectie? "Hij verdient erkenning"

Lars Unnerstall liet afgelopen zondag nogmaals zien dat hij één van de beste keepers, zo niet de beste keeper is van de eredivisie op dit moment. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Duitser punten pakte voor zijn team en volgens Van Wissing van RTV Oost heeft hij inmiddels ook de interesse gewekt uit Duitsland. Borussia Dortmund zat volgens de clubwatcher op de tribune voor Unnerstall tijdens FC Twente - Feyenoord. Maar is hij ook in beeld bij de bondscoach Hans-Dieter Flick?

Volgens journalist Reon Boeringa verdient Unnerstall op z'n mist een plek bij de voorselectie van die Mannschaft. "Ik vond hem tegen Groningen echt fantastisch. Ik heb hem dit seizoen ook in Leeuwarden zien keepen en al die andere wedstrijden in de eredivisie. Ik vind het waanzinnig. Hij is zeker de beste keeper van de eredivisie op dit moment, puur als je het hebt over het tegenhouden van ballen. En hoe hij die ballen achteloos uit de hoek plukt... Bij ballen waar andere keepers een uiterste krachtsinspanning moeten doen, staat hij al zo goed opgesteld dat hij de ballen als appletjes van een boom gewoon opraapt."

Ook is de Duitser ijzersterk in de rechtstreekse duels. "Hij wacht bij een-op-een situaties ook zo lang op het maken van een keuze waardoor hij het probleem bij de aanvaller legt. Normaal moet de keeper de keuze maken, maar hij is zo groot en straalt zoveel zelfvertrouwen uit, dat het probleem bij de aanvaller komt te liggen. Tegen Groningen pakte hij twee van zulke ballen."

Dus wordt het tijd dat dat er een beloning komt van de bondscoach van Duitsland. Althans, dat vindt Boeringa in gesprek met Pieter Zwart van VI. "Hans Flick zal in Duitsland niet wekelijks afstemmen op FC Twente, en ze hebben natuurlijk wel wat te kiezen daar, maar als je ziet hoe goed hij staat te keepen zou je bijna zeggen: gun hem op z'n minst een plekje in de voorselectie. Ik vind het bijzonder knap wat hij laat zien bij FC Twente."

"Het gaat te ver om te zeggen dat hij de eerste keeper van Duitsland moet worden, maar als je kijkt hoe goed hij presteert, dan verdient dat wel een klein beetje erkenning. Bij Kicker en BILD zullen ze het niet allemaal meekrijgen, dus dan moeten wij maar de ambassadeur van Unnerstall worden richting die Heimat. Hij verdient wel wat credits in Duitsland. Lars Unnerstall in de voorselectie, dat moet kunnen.

Poll

Verdient Unnerstall een plek bij die Mannschaft?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties