Eerste elftal

Ünüvar wilde jaar eerder al naar FC Twente: "Was een beetje een misverstand"

Ünüvar wilde jaar eerder al naar FC Twente: "Was een beetje een misverstand"

Naci Ünüvar mag zich dit seizoen voor het eerst in de eredivisie laten zien. De twintigjarige Ajax-huurling speelde al 73 potjes in de KKD en heeft acht Turkse Süper Lig-wedstrijden achter zijn naam staan, maar speelde nog nooit in de eredivisie. Dit seizoen gaat daar verandering in komen. De Turk speelt een jaar op huurbasis bij FC Twente.

Voorafgaand aan vorig seizoen wilde FC Twente Ünüvar eigenlijk al huren, zo geeft de speler zelf toe. "Er was vorig jaar ook al contact, maar het mocht net niet zo zij. Maar gelukkig dit seizoen wel", vertelt de linksbuiten in gesprek met 1Twente.

Hoe kwam het dan dat het niet doorging? "Het was een beetje een misverstand. Qua timing kwam het niet zo goed uit, wanneer de clubs 'elkaar gingen melden'. De timing was niet goed. Wat ik zeg, het mocht toen net niet zo zijn. Dit jaar is het gelukkig wel gebeurd", is het vage antwoord van Ünüvar. Duidelijk is wel dat hij graag al een jaar eerder bij FC Twente had gespeeld.

Het werd voor Ünüvar uiteindelijk een avontuur bij het Turkse Trabzonspor. Qua speeltijd werd het een mislukking: de aanvaller speelde slechts twaalf wedstrijden voor Trabzonspor, waarvan acht in de competitie. Toch heeft Ünüvar geen spijt van zijn keuze voor het Turkse avontuur. "Qua minuten had ik op wat meer gehoopt, maar als ik kijk op andere vlakken heb ik wel super veel geleerd en ontwikkeld."

"Persoonlijk en het voetbal zelf ook. Je traint daar super goed en speelt weinig. Dan is het makkelijk om je koppie te laten hangen en te denken: wat doe ik hier? Maar mentaal heb ik geleerd dat ik moet blijven knokken. Ik denk dat ik dat vooral heb ontwikkeld, en ook als mens zelf. Ik was daar natuurlijk alleen. Nee, dat was top", is de conclusie die Ünüvar trekt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties