Eerste elftal

Van der Hart lyrisch over Unnerstall: "In Europa zijn er niet veel beter"

Van der Hart lyrisch over Unnerstall: "In Europa zijn er niet veel beter"

Zondag speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Doelman van de thuisploeg Mickey van der Hart kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 0-3 verloor en daarmee verder in de degradatiezorgen kwam. Aan de andere kant zag hij FC Twente-goalie Lars Unnerstall weer fantastische reddingen verrichten, waardoor FC Emmen niet één keer tot scoren kwam.

Van der Hart is lyrisch over de doelman van FC Twente. "Dat is zo langzamerhand een fenomeen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Unnerstall is een geweldige keeper. Hij is met name op de lijn de beste in Nederland en ik denk ook dat er in Europa niet veel beter zijn dan hij."

Unnerstall was vorig seizoen al een van de beste keepers van de eredivisie en ook dit seizoen blinkt hij weer uit. Van alle keepers in de eredivisie heeft hij de meeste clean sheets, namelijk veertien, één meer dan Nick Olij van Sparta Rotterdam. Alleen Olij en NEC-goalie Jasper Cillessen hebben een beter reddingspercentage dan Unnerstall (78,3 procent vs 77,6 procent vs 77,2 procent). Unnerstall voorkwam dit seizoen al 5,3 doelpunten. Alleen Olij voorkwam meer tegentreffen (acht).

Het blijft een bijzonder verhaal hoe de 32-jarige Duitser bij FC Twente terechtkwam. In het seizoen 2020-2021 kwam Lars Unnerstall bij PSV niet veel aan spelen toe. Trainer Roger Schmidt wilde graag spelen met een meevoetballende keeper. Laat meevoetballen nou net een van de weinige zwakke punten van Unnerstall zijn. De doelman besloot zijn aflopende contract in Eindhoven niet te verlengen en bood zichzelf aan bij FC Twente, een mooie club dichtbij zijn woonplaats Uffeln. En de rest is geschiedenis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties