Eerste elftal

Van der Meijde roept op tot geduld bij Rots: "Dat vergeten heel veel mensen"

Van der Meijde roept op tot geduld bij Rots: "Dat vergeten heel veel mensen"

Younes Taha heeft de afgelopen twee wedstrijden écht laten zien wat hij kan. De 21-jarige aanvaller viel uitstekend in tegen Go Ahead Eagles en Excelsior. In beide duels maakte hij een schitterend doelpunt. Veel supporters hopen dan ook dat Taha een keer de kans krijgt in de basis in plaats van Daan Rots, die veel kritiek te voortduren krijgt. Ook René Wagelaar zou dat graag zien.

"Taha moet toch gewoon automatisch van rechts starten? Daar heeft Rots al 800 kansen gehad!" zegt Wagelaar bij 1Twente Voetbaltijd. Wagelaar is geen fan van Rots, maar Andy van der Meijde is wat enthousiaster. "Rots heeft het in het begin wel goed gedaan." Wagelaar: "Hij gaat op en neer, maar Taha moet toch een kans krijgen als hij zo goed bezig is?"

Van der Meijde wordt de vraag gesteld of Rots het niveau van FC Twente heeft. "Jawel. Een buitenspeler is heel afhankelijk van zijn medespelers, het is een moeilijke plek. Je hebt de zijlijn, je hebt de achterlijn, je moet de tegenstander voorbij, je moet een voorzet geven en je moet goals scoren. Dat vergeten heel veel mensen", zegt de voormalig rechtsbuiten van onder meer FC Twente, Ajax en Internazionale.

"Als buitenspeler ben je heel afhankelijk van de ballen die je krijgt. Ik had bij Ajax ook wel dat het heel vaak over links ging. Dan krijg je eindelijk een keer een bal, verpruts je hem en denk je: shit. Dat geeft je geen vertrouwen. Het is best wel moeilijk." Dus je moet hem een beetje tijd gunnen? "Ja. Laat Rots maar wat opbouwen. Hij speelde vorig seizoen ook niet veel", aldus Van der Meijde.

Wagelaar ziet het niet zitten in Rots. "Ik vind dat hij veel te weinig dreiging heeft. Met dreiging bedoel ik een man opzoeken en buiten- of binnendoor met snelheid erlangs. Het is bij Rots aannemen en terug of naar binnen met een boogballetje. Taha heeft de techniek om een man uit te spelen en dan voor te geven", aldus Wagelaar.

Presentator Mick van Halst vindt het goed geweest met de kritiek van Wagelaar op Rots en vraagt hem om nou eens advies te geven aan de 22-jarige rechtsbuiten in plaats van hem alleen maar af kraken. "Hij wordt niet meer sneller. Ik hou van een buitenspeler die in ieder geval de snelheid heeft. Als Andy vroeger de bal had, ging hij op die vent af, naar buiten en gaf hij hem voor. Maar Rots komt de man in principe niet voorbij. Het is naar binnen toe en een boogballetje in de zestien gooien. Ik wil een snelle buitenspeler. Aan de andere kant heb je ook geen snelheid met Vlap. Ik wil een ander type buitenspeler", besluit Wagelaar, die daarmee geen enkel advies geeft.

Opinie: Wie moet zondag tegen Sparta in de basis op rechtsbuiten? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties.

Poll

Wie moet zondag starten als rechtsbuiten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties