Eerste elftal

Van der Meijde verdedigt Oosterwolde: "Wat denk je dan? Dit ga je niet accepteren"

Van der Meijde verdedigt Oosterwolde: "Wat denk je dan? Dit ga je niet accepteren"

Afgelopen weekend ontstonden bizarre taferelen bij de wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahce. Spelers van Fenerbahce werden na de wedstrijd aangevallen door hooligans van Trabzonspor, die het veld bestormden. Daarbij deelde voormalig FC Twente-speler Jayden Oosterwolde een kopschop uit aan een van de hooligans. Ook medespelers deelden schoppen uit.

Andy van der Meijde heeft wel begrip voor het gedrag van de Fenerbahce-spelers. "Als ze met een steekwapen het veld opkomen en je voelt je bedreigd, ga je dit soort dingen doen. Tenminste, ik wel", zegt de oud-speler van FC Twente aan tafel bij Veronica Offside. "Ik ga wel van me afslaan, ik laat me niet steken. Als een gek met een masker naar jou toekomt met een mes, wat denk je dan? Je bent een voetballer en hebt een voorbeeldfunctie, maar dit ga je niet accepteren."

Wesley Sneijder heeft een dergelijke situatie al eens meegemaakt in Turkije. "We speelden uit bij Besiktas. Ze waren het stadion aan het verbouwen, we speelden in het Olympisch Stadion. We kwamen 1-0 achter en uiteindelijk wonnen we met 1-2. De 1-2 viel twee à drie minuten voor het einde. Ik ben toen wel gaan rennen. In één keer kwam er 80.000 man het veld op, dat was niet normaal. Je moet gewoon weg."

"Dit hoort niet, van zowel de supporters als de spelers niet. Je moet gewoon naar binnen rennen. Dit komt ook weer ergens uit voort, hè. Ze hebben geloof ik vijf minuten de overwinning lopen vieren in de middencirkel, terwijl ze weten wat de rivaliteit en gevoeligheid is. Dit moet je niet flikken, ga gewoon naar binnen, ga in de kleedkamer lopen springen en gek doen. Ze staan nog steeds twee punten achter op Galatasaray, dus zo bijzonder is het niet dat ze daar gewonnen hebben. Ik vond het uitlokken, ik heb het vanaf het begin gezien. Dat hoort gewoon niet, net zo goed als dat van de supporters niet", aldus Sneijder.

Van der Meijde is het niet helemaal eens met zijn collega. "Misschien heeft Wesley wel een beetje gelijk, maar je mag als team toch wel vieren dat je hebt gewonnen?" Sneijder reageert. "Andy, jij hebt niet in Turkije gespeeld. Ik weet hoe de verstandhouding is tussen Trabzonspor en Fenerbahce. Je moet dat niet doen. Nogmaals, ik praat niet goed wat de supporters doen, maar het komt wel ergens vandaan", besluit Sneijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties