Eerste elftal

Van Dinteren heeft geen trek in hoofdtrainerschap bij FC Emmen

Van Dinteren heeft geen trek in hoofdtrainerschap bij FC Emmen

Na een korte samenwerkingsperiode bij het Amerikaanse FC Cincinnati besloot Ron Jans om assistent-trainer Ivar van Dinteren mee te nemen naar FC Twente. Met het aanstaande vertrek van Jans vertrekt ook Van Dinteren na drie jaar bij de club. De 44-jarige man uit Bussum beschikt over een UEFA-Pro-licentie en mag dus ergens als hoofdtrainer aan de slag.

Van Dinteren zou ook graag hoofdtrainer willen worden, maar niet bij FC Emmen. De Drentenaren legden contact met de huidige assistent-trainer van Jans bij FC Twente, maar Van Dinteren heeft volgens RTV Drenthe geen trek in het hoofdtrainerschap bij FC Emmen.

Jans nam Van Dinteren in augustus 2019 mee naar FC Cincinnati, dat uitkomt in de Amerikaanse MLS. De samenwerking was van korte duur. Jans stapte begin 2020 op vanwege alle heisa die er was omdat hij een racistisch woord had gebruikt. De oefenmeester was echter tevreden over Van Dinteren en nam hem mee naar FC Twente, waar de oud-speler van onder andere FC Groningen en PEC Zwolle de laatste drie jaar assistent-trainer is geweest.

Van Dinteren verlengde vorig jaar zomer zijn contract bij FC Twente met één seizoen. Een nieuwe contractverlenging zit er echter niet in. Van Dinteren moet net als Adrie Bogers plaatsmaken voor twee nieuwe assistent-trainers bij FC Twente. Dit zullen Peter Uneken en Sander Duits gaan worden, de assistenten van de nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting bij RKC Waalwijk. Assistent Jeffrey de Visscher blijft wel bij FC Twente. Hij heeft nog een eenjarig contract in Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties