Eerste elftal

Van Halst treedt officieel toe tot RvC Ajax en krijgt omstreden vergoeding

Van Halst treedt officieel toe tot RvC Ajax en krijgt omstreden vergoeding

Jan van Halst is officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Ajax. Vrijdag werd de oud-speler van FC Twente op de buitengewone aandeelhoudersvergadering voor 3,5 jaar benoemd. Van Halst volgt Danny Blind op. Hij kan een omstreden vergoeding tegemoet zien a voor zijn nieuwe rol.

Normaalgesproken is lid zijn van de Raad van Commissarissen een ererol, maar de RvC van Ajax heeft besloten dat er nu ook een vergoeding tegenover staat. Van Halst gaat als commissaris voetbalzaken 45.000 euro bruto per jaar verdienen. Voorzitter Pier Eringa ontvangt jaarlijks 35.000 euro, andere leden Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick krijgen 25.000 euro per jaar, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Eigenlijk wilde de bestuursraad 50.000 euro per jaar uitkeren aan Van Halst en Eringa en 35.000 euro aan de andere commissarissen. Volgens de bestuursraad zouden dat redelijke beloningen zijn bij een club waar tonnen worden verdiend door directieleden en miljoenen door de voetballers. Onder druk van onder andere Sjaak Swart werd de vergoeding verlaagd.

Dat Van Halst toegetreden is tot de RvC van Ajax is opmerkelijk te noemen. De oud-directeur van FC Twente gaf eerder aan niet meer te willen terugkeren in de voetballerij, maar gaat dit de komende 3,5 jaar dus toch doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties