Oud-spelers FC Twente

Van Halst kan bij Ajax omstreden bonus tegemoet zien

Van Halst kan bij Ajax omstreden bonus tegemoet zien

Jan van Halst valt met de neus in de boter bij Ajax. Hij is recentelijk voorgedragen door het bestuur van Ajax om plaats te nemen in de raad van commissarissen. Hier krijgt hij de technische portefeuille en zal daardoor nauw gaan samenwerken met de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat. Normaal is een zetel in de RvC een erebaan, maar voor Van Halst wacht een fraai extraatje.

De huidige RvC van Ajax vindt dat het een vergoeding verdient in ruil voor haar diensten. Het voorstel is om de commissarissen te belonen met een jaarlijks bedrag van 35.000 euro tot maximaal 50.000 euro. Dat laatste bedrag geldt alleen voor de voorzitter en de commissaris voetbalzaken. Dat moet Jan van Halst gaan worden.

Het voorstel van de raad van commissarissen wordt op 26 mei meegenomen tijdens de aandeelhoudersvergadering. Er zal een stemming plaatsvinden en de verwachting is dat het plan wordt goedgekeurd. Tijdens diezelfde vergadering zal, als alles goed gaat, ook Jan van Halst worden benoemd als commissaris voetbalzaken.

De meningen zijn verdeeld over de vergoedingen. Voormalig penningmeester van Ajax Arie van Os vindt het een belachelijk idee. "Dit past wat mij betreft precies in de chaos van de afgelopen weken. Elke dag als ik de krant open sla, laat ik me weer verrassen", vertelt hij tegenover de Telegraaf. Toch is het niet ongebruikelijk dat commissarissen van een beursgenoteerd bedrijf een vergoeding ontvangen, hoewel het absoluut geen fulltimebaan is. Met name bij grote bedrijven is een vergoeding voor de leden van de RvC gebruikelijk. Die ontvangen volgens RTL Nieuws tussen de 80.000 en 120.000 euro. Ajax zelf valt onder de kleinere beursgenoteerde bedrijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties