Oud-spelers FC Twente

FC Twente meest zwarte periode Van Halst: "Waarom doen mensen mij dit aan?"

FC Twente meest zwarte periode Van Halst: "Waarom doen mensen mij dit aan?"

Jan van Halst was als speler mateloos populair bij FC Twente. Hij kreeg de bijnaam het 'bijtertje' omdat hij nooit opgaf en het duel met zijn tegenstanders niet schuwde. Na zijn voetbalcarrière ging hij tussen 2003 en 2013 aan de slag binnen de club als manager algemene zaken. In 2016, toen de club moest vrezen voor het voortbestaan, werd hem gevraagd om de club te helpen. Hij ging akkoord en ging aan de slag als technisch- en commercieel directeur.

"Ze vroegen mij weer terug. Het was een zinkend schip. Ik dacht: dat ga ik wel even oplossen. Toen ben ik er ingestapt", vertelt hij in gesprek met Barberio Podcast. "Lang verhaal kort: sportief ging het slecht, we gingen degraderen, vertrouwen was weg bij de supporters en ik heb toen pas ervaren wat social media met je doet en hoe vernietigend de pers kan zijn."

Met de pers verwijst hij onder andere naar de Tubantia waar Van Halst al voor zijn aanstelling werd neergehaald door Leon ten Voorde. De eerlijke kans die iedereen volgens de clubwatcher verdient was Van Halst niet gegund. Dit was niet de eerste en zeker niet de laatste keer. Recentelijk kreeg Jan Dirk van der Zee dezelfde behandeling toen uit was gelekt dat hij de nummer één kandidaat was om Paul van der Kraan op te volgen.

Alle negativiteit hebben een diep spoor achtergelaten bij Van Halst. "Het deed wel wat met mij. Ik wilde zo graag dat die club weer omhoog ging krabbelen en ik heb daar echt zeven dagen per week kei- en keihard voor gewerkt. Waarom doen mensen mij dit aan? Maar ik had alleen mezelf iets te verwijten, want ik had nooit in die club moeten stappen. Ik kreeg te maken met bedreigingen, dat past zo niet bij mij. Dat was echt een zwarte periode. Ik heb een paar maanden de tijd nodig gehad om dat een plekje te geven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties