Eerste elftal

Van Hanegem vindt excuus Ajax onzin: "FC Twente is veel verder"

Van Hanegem vindt excuus Ajax onzin: "FC Twente is veel verder"

Willem van Hanegem bestempelde FC Twente voor de wedstrijd tegen Ajax als een grotere titelkandidaat dan de Amsterdammers. Hij is allesbehalve onder de indruk van Ajax dat de Tukkers 55 minuten lang met tien man op 0-0 wisten te houden. Eén ding viel hem in het bijzonder op en dat was de rode kaart van Rensch. Dit had de verdediger nooit mogen overkomen.

"Rensch stond één tegen één tegen Ricky van Wolfswinkel, niet echt een snelle spits. En hij liet zich zo verrassen. Onvoorstelbaar wat mij betreft", aldus de gepensioneerde trainer in het Algemeen Dagblad. " Na afloop ging het over hoe lastig het vaak is om met een man minder te spelen. Maar sta nou eerst eens stil bij het feit dat je rood krijgt."

"Rensch in die situatie in de één tegen één brengen was amateuristisch van Ajax en hoe Rensch dat wilde oplossen was bijna lachwekkend. Dat die fout Ajax de wedstrijd kostte, vind ik onzin. FC Twente domineerde al vanaf de start. Ramiz Zerrouki speelde heel erg sterk in de eerste helft. In de tweede helft moest hij vooral het spel verleggen, omdat Ajax massaal rond het eigen strafschopgebied stond. En dat deed hij."

Uiteindelijk vindt Van Hanegem dat FC Twente beter om had moeten gaan met de man meer situatie. "FC Twente liet na rust wel te weinig zien. De buitenspelers brachten na rust gewoon te weinig, tegen toch niet bepaald sterke backs. Een 0-0 in Amsterdam is een goed resultaat, maar in deze titelstrijd kun je wekelijks goede zaken doen."

Net als Ajax en FC Twente verspeelde ook PSV twee dure punten door met 11 tegen 10 in de slotminuut met 2-2 gelijk te spelen. Een domme strafschop van Til was de aanleiding. "Bij PSV doen ze maar wat, constateer ik te vaak. In dat opzicht zijn FC Twente, AZ en Feyenoord echt een stuk verder. Dat moet ze bij PSV en Ajax te denken geven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties