Eerste elftal

Van Hanegem voelt zich ernstig benadeeld: "Dat heeft niks met Calimero te maken"

Van Hanegem voelt zich ernstig benadeeld: "Dat heeft niks met Calimero te maken"

Feyenoord-supporters voel zich erg benadeeld na vorige week. FC Twente-verdediger Robin Pröpper maakte een duidelijke handsbal. Feyenoord kreeg echter geen penalty, omdat Pröpper werd geduwd door een speler van Feyenoord en zo uit balans raakte. Ook trainer Arne Slot voelde zich benadeeld en liet dit duidelijk merken. In de media vond men veelal dat Slot niet zo moest zeuren. Zo noemde FC Twente-supporter Erik Dijkstra hem een 'jankende Calimero'.

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem is het hier niet mee eens. "Als Slot dat vindt, mag hij dat zeggen. Ze hebben hem Onze Lieve Heer gemaakt, een betere was er niet. Ze staken een matras veren in zijn kont. Maar nu gaan ze ineens lopen zaniken over hem, omdat hij wel eens tekeer gaat", vertelt hij bij de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

"Ik heb het gevoel dat sinds het bij Feyenoord goed gaat, het ze niet wordt gegund. Dat heeft niets te maken met Calimero. Je ziet het gewoon aan de mensen die op televisie zitten en het voor het zeggen hebben. Tachtig of negentig procent gunt het Feyenoord niet."

"Nu had je tegen Twente een penalty moeten krijgen en dan hebben ze het over een zetje. Ik ben geen huilebalk, in tegendeel, maar je moet wel normaal nadenken. En zo gebeurde er nog meer dat je denkt: hij zal toch niet kippig zijn? Ik vind dat je daarvoor de VAR hebt. Niet voor dingen die over twee centimeter gaan", besluit de oud-international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties