Eerste elftal

Van Hooijdonk vindt nederlaag 'exemplarisch voor FC Twente'

Van Hooijdonk vindt nederlaag 'exemplarisch voor FC Twente'

FC Twente is zondagavond bestolen door scheidsrechter Joey Kooij. De leidsman keurde in de tweede helft ten onrechte een doelpunt af van Myron Boadu. Die werkte de bal in de vijf meter van PSV achter doelman Benítez die slap uitkwam. Tot ieders verbazing besloot Kooij, na enkele seconden twijfel, te fluiten en het doelpunt af te keuren. Hiermee ontnam hij de VAR de mogelijkheid tot ingrijpen, want Boadu raakte de PSV-goalie licht. Andersom zou de VAR de goal nooit hebben afgekeurd als Kooij niet zou hebben gefloten.

"Ik vond ook dat de goal onterecht werd afgekeurd", vertelt Ibrahim Afellay aan tafel bij Studio Voetbal. "Als je de lucht ingaat, dan gebruik je je armen. Ik heb nog nooit iemand hoogte zien maken zonder zijn handen te gebruiken. Hier komt PSV verschrikkelijk goed weg." Ook Van Hooijdink is het hiermee eens. "Boadu heeft Benitez geen seconde gezien. Echt geen seconde. Als je het hebt over contact. Ja, natuurlijk is er contact. Dat is het probleem ook helemaal niet."

"Hij krijgt zelfs een duwtje van Schouten", zag ook de scherp oplettende Arno Vermuelen. "Dit is een glaszuivere goal." Theo Janssen snapte het afkeuren van de goal ook niet. "Het is toch heel raar dat de keeper zo beschermd wordt in zijn vijf meter dat zelfs dit soort momenten worden afgekeurd?" Volgens presentator Sjoerd van Ramshorst is er helemaal geen geschreven regel die doelmannen beschermt binnen de vijf meter.

"Je kan hier zolang naar kijken al je wil, maar het is echt helemaal niks", aldus van Van Hooijdink die nog wel wat toe wilde voegen. "Ik vind dit exemplarisch voor FC Twente. Er wordt ze een goal ontnomen, dan gaat Van Bergen een-op-een met Benitez en moet hem gewoon kruizen en kan hij de bal in de lege goal werken, en de aanval erop gaat Bruns in de fout en levert het een goal op voor PSV." Volgens de oud-spits liet FC Twente het liggen bij de eindpass. "Wil je PSV pijn doen, dan moet de laatste pass goed zijn." Dit ging enkele keren net niet goed. "Daarvoor deed FC Twente alles eigenlijk wel goed."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties