Eerste elftal

Van Oostveen 7 jaar geleden: "Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijk nodig hebt om hier uit te komen"

Van Oostveen 7 jaar geleden: "Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijk nodig hebt om hier uit te komen"

FC Twente is na vele jaren ellende weer terug in de Nederlandse subtop. In 2016 was ongeveer het dieptepunt bereikt en kwam directeur betaald voetbal Bert van Oostveen met enkele opmerkelijk uitspraken. Vandaag is het exact zeven jaar geleden dat hij FC Twente eigenlijk al ten dode had opgeschreven.

"Het is zo dat de club nu echt aan een zijden draadje hangt. Ik ben er niet optimistisch over dat Twente volgend jaar betaald voetbal speelt, sterker nog: dan acht ik de kans groter dat ze dat niet spelen", aldus Van Oostveen tegenover RTV Oost. "Er zijn geen lijken, maar bijna een heel massagraf uit de kast gekomen en daar zal een oplossing voor moeten worden gezocht. Het eerste is zorgen dat de structuur weer op orde komt en dat je gewoon een gezonde bedrijfsvoering hebt.”

Daarna kwam de opmerking die de Twente-supporters nooit meer zullen vergeten. "Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijk nodig hebt om hier uit te komen." Het was uiteindelijk Onno Jacobs die zich alles op alles zetten en de club redde van de ondergang.

De uitspraak over Houdini en Klok zette kwaad bloed bij de supporters van FC Twente. Van Oostveen kreeg gelukkig ongelijk, maar hij zal zijn leven lang herinnerd blijven aan zijn ongenuanceerde uitspraken. Zijn quote staat tegenwoordig op de muur bij de ingang van de Hatrans Lounge en de foto's van Houdini en Klok staan een stukje verderop afgebeeld.

Vier maanden na zijn uitspraken maakte hij bekend dat hij per 1 september 2016 af ging treden als directeur betaald voetbal. Tegenwoordig is hij directeur-bestuurder van Kenniscentrum Sport en Bewegen. Inmiddels heeft FC Twente alles gedaan wat Van Oostveen niet voor mogelijk had gehouden. FC Twente heeft orde op zaken gesteld en is eerder dan verwacht terug in de subtop. FC Twente leeft als nooit tevoren en alle seinen staan op groen voor een mooie toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties