Eerste elftal

Van Wissing hekelt gelatenheid bij FC Twente: "Is het intern nu wel oorlog?"

Van Wissing hekelt gelatenheid bij FC Twente: "Is het intern nu wel oorlog?"

Net als tegen Ajax had FC Twente de eerste helft tegen AZ de controle. Maar net als in Amsterdam ging het mis in de tweede helft. Het is een terugkerend probleem waar Oosting en zijn staf nog geen oplossing voor hebben gevonden. Hoort het bij een subtopper of zit het tussen de oren bij de spelers? Als de ploeg stappen wil blijven maken, dan zal er een oplossing moeten komen voor het probleem.

"Ik vond FC Twente in de eerste helft best wel Europees voetballen. Zakelijk, een beetje vervelend en fel in de duels. Maar 20 seconden na rust ging het meteen fout", verzucht clubwatcher Tijmen van Wissing. Collega Bert van Losser vergelijkt FC Twente met een gevarendriehoek. "Het begint goed, een deel minder en de eindfase is weer goed." Van Staa hoofdschuddend: "Bij Ajax heb je hetzelfde gezien. Je staat probleemloos voor, je bespreekt dat ze na de rust gaan stormen, je kent het allemaal wel, en de tweede helft valt dan weer tegen en ligt de bal er binnen anderhalve minuut alweer in. Dan gaat het publiek meedoen en gaan ze erin geloven en wordt het heel lastig."

Van Wissing denkt dat er nog iets moet veranderen binnen het team. "De collega's die er waren proefden na afloop de sfeer dat het allemaal wel goed gaat komen. Dat gevoel had ik ook heel erg bij een aantal speler na Ajax. Daarom brak ik een lans voor Daan Rots die toen helemaal sacherijnig was en zei: dit mag ons niet overkomen. We hebben een unieke mogelijkheid laten liggen om bij Ajax te winnen. Dat had gisteren bij AZ ook makkelijk gekund."

"Maar is het intern nu wel oorlog?", vraagt Van Wissing aan oud-Twente-trainer Jan van Staa. "Oosting is rustig en zegt: ik maak me niet zo snel zorgen." Van Wolfswinkel gaf na afloop in een interview aan dat niemand zenuwachtig moet worden van deze nederlaag. "Natuurlijk zal Oosting met zijn vuist op tafel slaan en verkoopt hij het naar de buitenwacht dat hij het in eigen hand heeft. Maar aan de binnenkant mag hij toch wel even kwaad worden? Met het programma dat ze hebben moet je dit vast kunnen houden", besluit Van Staa de discussie positief.

Opinie: Kan jij je vinden in de kritiek van clubwatcher Tijmen van Wissing?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties