Eerste elftal

Van Wolfswinkel blikt terug op loopbaan: "Hij is een legende voor iedereen"

Van Wolfswinkel blikt terug op loopbaan: "Hij is een legende voor iedereen"

Ricky van Wolfswinkel heeft een veelbewogen loopbaan meegemaakt. Op jonge leeftijd vertrok de spits al naar het buitenland. Zijn avonturen in de Portugese, Engelse, Franse, Spaanse en Zwitserse waren stuk voor stuk unieke periodes in zijn leven. Van Wolfswinkel blikt terug op zijn loopbaan en het meemaken van verschillende culturen en legendes in de sportwereld.

Van Wolfswinkel heeft in zijn tijd bij FC Basel de tennislegende Roger Federer ontmoet. "FC Basel is de favoriete club van Roger Federer. Ik heb hem ontmoet, maar lange gesprekken heb ik niet met hem gevoerd. Normaal gesproken had hij bij de contractbespreking gezeten, maar Federer moest op het laatste moment het vliegtuig pakken voor een verplichting in Frankrijk. Heel jammer, want ik had graag met hem geluncht. Hij is tenslotte een legende voor iedereen", aldus van Wolfswinkel in gesprek met ElfVoetbal.

Van Wolfswinkel hield vooral van het uitvinden van verschillende culturen en landschappen. "Ik heb zeker de tijd genomen om het land te leren kennen. Na twee jaar blijf je nieuwe dingen ontdekken in Lissabon. Of in de omgeving, want ik ging ook graag de strandjes in de buurt af. Dan pakte ik de auto en reed ik ergens heen zonder plan om te kijken hoe het daar was. Heel leuk en waardevol om mee te maken", vertelt de spits van FC Twente over zijn tijd bij Sporting Lissabon.

"In Portugal zat ik in een natuurreservaat in een piepklein en moeilijk bereikbaar restaurant aan de beste vis die ik ooit heb gegeten, en even later in Norwich aan het strand aan de fish-and-chips. Iedere plek heeft iets unieks, maar in Lissabon was ik beter op mijn plaats", sluit van Wolfswinkel het interview af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties