Eerste elftal

Van Wolfswinkel: "De Champions League-wedstrijden zie ik als een extraatje"

Van Wolfswinkel: "De Champions League-wedstrijden zie ik als een extraatje"

Ricky van Wolfswinkel verlengde onlangs zijn contract bij FC Twente met één seizoen. De 35-jarige routinier wist dit seizoen zestien keer het net te vinden. De Tukkers zijn op de derde plek geëindigd en gaan de voorrondes van de Champions League spelen. Hij ziet die wedstrijden als een 'extraatje'.

Van Wolfswinkel blikt terug op dit seizoen, maar ook op de andere seizoenen. "Ik kijk met trots terug op dit seizoen. Niet alleen op dit seizoen, maar ook met heel veel trots op de laatste drie jaar. Twente komt van heel ver en het halen van de voorrondes van de Champions League is wel een beetje de bekroning op het keihard werken van de club. Daar mogen we met zijn allen van genieten", vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Sem Steijn is met zeventien doelpunten de topscorer van FC Twente geworden dit seizoen. De aanvallende middenvelder heeft slechts één doelpunt meer gescoord dan de spits. Al zit Van Wolfswinkel dat niet dwars. "Dat heeft Sem afgedwongen en daar baal ik zeker niet van. Ik heb ook een half seizoen op de bank gezeten. Ik ben blij waar wij staan en hij heeft het gewoon verdiend."

Dan kijkt de routinier naar komend seizoen. "Tuurlijk heb je er zin in. Je bent er mee bezig, want je staat zo lang op de derde plek. Het is gewoon een bekroning. De Champions League wedstrijden zijn gewoon extraatjes, zo zie ik het. Wij kunnen ons opmaken voor hele mooie Europese wedstrijden, waar we gewoon keihard voor hebben gewerkt", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties