Eerste elftal

Van Wolfswinkel heeft bijzonder record binnen na wedstrijd tegen Excelsior

Van Wolfswinkel heeft bijzonder record binnen na wedstrijd tegen Excelsior

Afgelopen vrijdagavond speelde FC Twente tegen Excelsior. Het begon dramatisch met een 0-2 achterstand, maar na een rode kaart van de Kralingers wist het te winnen met 4-2. Ricky van Wolfswinkel scoorde de aansluitingstreffer en de derde treffer van de Tukkers. Daarnaast behaalde hij als invaller nog een bijzondere statistiek.

Van Wolfswinkel is tegenwoordig invaller, op zijn plaats staat de dertien jaar jongere Manfred Ugalde. Toch valt de 34-jarige centrumspits vaak in dit seizoen en behaalde hij daarin geen slechte statistieken. Hij scoorde namelijk al zeven keer als invaller voor FC Twente in de eredivisie, dit is de eerste keer ooit dat een invaller bij de Tukkers dat doet. Ook speelde hij zijn honderdste wedstrijd voor de Enschedeërs tegen Excelsior. "Tering zeg, zo snel alweer joh", was zijn reactie daarover bij NOS.

Toch is Van Wolfswinkel niet helemaal tevreden met zijn rol als invaller. "Ik hoorde iets van acht goals als invaller is het record, dan ben ik aardig op weg. Maar natuurlijk zie ik het liever anders, het gaat uiteindelijk om goals en winnen, alleen de liefhebber in mij blijf pushen om in de basis te komen", vertelt hij bij RTV Oost na afloop van de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties