Transfers

'Chagrijnige' Van Wolfswinkel heeft grote wens, maar ziet winters vertrek niet zitten

'Chagrijnige' Van Wolfswinkel heeft grote wens, maar ziet winters vertrek niet zitten

Ricky van Wolfswinkel bewees vrijdagavond maar weer eens dat hij goud waard is voor FC Twente. In zijn dertiende invalbeurt, wat overigens ook zijn honderdste officiële wedstrijd voor FC Twente was, scoorde de 34-jarige spits alweer zijn zesde en zevende goal van dit seizoen. De twee keer dat Van Wolfswinkel mocht starten, scoorde hij niet. Desondanks heeft hij met 1,21 goals per negentig minuten een geweldig doelpuntengemiddelde.

Vanaf de bank zag de reserve-aanvoerder FC Twente dramatisch beginnen aan de wedstrijd. "Dat was niet echt leuk om naar te kijken, natuurlijk", zegt Van Wolfswinkel in gesprek met NOS. "We begonnen dramatisch en zij deden het heel goed. Ze kwamen hier om zo te spelen, dat pakte voor hen heel goed uit, maar wij waren zó slordig. Slecht, mag je gewoon zeggen. Dan zit je je wel op te vreten op de bank, want je wilt daar gewoon staan. Helemaal als het niet lekker draait, wil je het liefst helpen."

In de rust greep trainer Joseph Oosting in: hij bracht Van Wolfswinkel samen met Michel Vlap. Dit betaalde zich uit: Van Wolfswinkel scoorde twee doelpunten. Heeft de aanvaller er tijdens zijn carrière nou van gedroomd om supersub der supersubs te zijn? "Ik heb altijd gezegd: als iemand mij zo noemt, houd ik ermee op. Dus, fijne avond." De altijd humoristisch ingestelde Van Wolfswinkel maakt er een grapje van door net te doen alsof hij wegloopt.

"Leuk is anders", gaat de routinier er dan serieus op in. "Maar in de woorden van de trainer: sommige jongens beginnen de wedstrijd, anderen eindigen hem. Je doet wat je kan. Het is nu nodig op zo'n manier. Ik ben een liefhebber van voetbal, daarom ben ik begonnen en zo wil ik ook eindigen. Dan wil je het liefst elke wedstrijd beginnen. Alleen zo gaat het niet. Ik ben fit, ik heb er zin in en het is nu lekker om zo in te vallen, twee goals te kunnen maken en de wedstrijd om te kunnen draaien."

Heeft een plaats op de bank bij FC Twente ook consequenties, in de zin dat hij misschien denkt: ik wil gewoon ergens vanaf het begin kunnen voetballen? "Tuurlijk wil ik dat. Dat zal tot mijn laatste dag zo blijven, ongeacht mijn fysiek. Dat is de liefhebber in mij, maar zeker nu ik fysiek ook goed ben. Dan wil je niet met zeven goals uit alleen maar invalbeurten staan. Natuurlijk hoop je dat je elke wedstrijd kan beginnen, daar blijf je op pushen, maar waar jij op doelt, is voor mij niet aan de orde", refereert hij aan de vraag van de interviewer, die doelde op een mogelijk winters vertrek van Van Wolfswinkel.

"Ik ben nog nooit ergens weggegaan in de winter. Ik ben iemand die graag ergens aan begint en het dan ook afmaakt. De liefhebber in mij is elke keer weer chagrijnig als hij niet speelt. Daar kan je een mooi verhaal van maken en dan kan ik scoren als ik inval, maar ik zal altijd de chagrijnige Ricky zijn als ik niet in de basis staan", besluit de ervaren spits.

Opinie: Van Wolfswinkel wordt in januari 35. Moet FC Twente nog een poging wagen om zijn aflopende contract te verlengen? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties.

Poll

Moet FC Twente een poging wagen om het aflopende contract van Van Wolfswinkel te verlengen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties