Eerste elftal

Van Wolfswinkel loopt blauw oog op tegen Sparta: "Maar dat was het waard"

Van Wolfswinkel loopt blauw oog op tegen Sparta: "Maar dat was het waard"

Na het vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou uitten trainer Joseph Oosting en technisch directeur Arnold Bruggink direct hun vertrouwen in Ricky van Wolfswinkel. Dat vertrouwen betaalt zich uit: Van Wolfswinkel is belangrijk in het spel van FC Twente en wist de laatste zes wedstrijd viermaal te scoren.

Van Wolfswinkel wordt vooral geroemd om zijn werklust. Afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam liep hij zelf een blauw oog op bij het verdedigen. "Maar dat was het waard", zegt de 35-jarige spits tegenover FC Twente. "Het zijn belangrijke punten. Ik denk dat we heel duidelijk de betere partij waren. We hadden de score eigenlijk meer moeten uitbreiden."

"Dan valt in de laatste minuten een beetje ongelukkig toch nog die goal. Dan is het toch nog even met de billen bij mekaar en zwoegen, zij gaan alles lang pompen. Dan kan het raar vallen, maar gelukkig hebben we ons erdoorheen gestreden. De jongens hebben alles gegeven", aldus Van Wolfswinkel.

"Die laatste vijf minuten is het even een andere wedstrijd. Alles wat nodig is, moet gebeuren. Dan sta je even in de laatste lijn, omdat je daar de balletjes wil wegkoppen. Gelukkig lukte dat. Helaas raakte ik daarna nog een achterhoofd van een Sparta-speler. Dat die bal wegviel, was het belangrijkste. We kregen geen goal tegen. Daar kan geen blauw oogje tegenop."

Van Wolfswinkel is er druk mee bezig om met FC Twente derde te worden en daarmee Champions League-voetbal naar De Grolsch Veste te halen. "We staan er prima op. We hebben de focus op wedstrijd per wedstrijd. We leven nu naar de volgende wedstrijd. Deze was heel belangrijk. We zijn goed op weg om onze doelstelling te behalen en daarvoor moeten we blijven strijden. Alleen dan zullen we die doelstellingen bereiken. Op naar volgende week. Het wordt een zware pot, maar we kijken ernaar uit", besluit Van Wolfswinkel. Zondag om 20:00 uur gaat FC Twente op bezoek bij PSV. Het is de laatste wedstrijd voor de interlandperiode.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties