Eerste elftal

Van Wonderen lovend over Sadílek en Regeer: "Dat soort jongens heb je écht nodig"

Van Wonderen lovend over Sadílek en Regeer: "Dat soort jongens heb je écht nodig"

Kees van Wonderen staat komende zondag voor de laatste keer als hoofdtrainer van sc Heerenveen langs de zijlijn. De trainer en de club zijn tot de conclusie gekomen om niet verder met elkaar te gaan. 1908 meldt dat zijn opvolger binnen enkele dagen bekend gemaakt zal worden. Dat is niemand minder dan Robin van Persie. Aan tafel bij Rondo heeft Van Wonderen het over wat hij miste in zijn elftal dit seizoen.

Van Wonderen vertelt dat het seizoen niet verliep zoals hij gehoopt had. Presentator Wytse de Groot herhaalt de woorden van keeper Andries Noppers. "Hij zei dat het wel lijkt alsof het gif in de groep ontbreekt." De oefenmeester van Heerenveen reageert hierop. "In een elftal heb je bepaalde karakters nodig die willen winnen en gewoon willen voetballen", begint hij aan tafel bij Rondo.

"Als het niet op de manier gaat die zij willen dan laten ze het op een andere manier wel lukken. Dat soort spelers maken soms gewoon een slimme overtreding, omdat ze het gevaar van de situatie herkennen. Alleen dat soort type spelers die ontbreken er nu wel een beetje in het huidige team van Heerenveen."

De 55-jarige trainer ziet zulke spelers dus ontbreken bij zijn ploeg, maar legt uit in welke teams hij deze wel ziet rondlopen. "Bij Sparta heb je bijvoorbeeld Arno Verschueren. Bij FC Twente heb je Michal Sadílek, maar ook Youri Regeer is zo'n type. Die heb je gewoon echt nodig in een team. Dat is gewoon goed voor de balans", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties