Eerste elftal

Van Wonderen waakzaam: "Alleen dan kun je je meten met ploegen als FC Twente"

Van Wonderen waakzaam: "Alleen dan kun je je meten met ploegen als FC Twente"

Om 21:00 uur komt sc Heerenveen op bezoek. De Friezen doen het, net als FC Twente, niet best na de winterstop. Ook de ploeg van trainer Kees van Wonderen verloor haar laatste twee duels. Vorige week zaterdag stond het na een uur spelen met 1-0 voor, maar verloor het uiteindelijk met 1-4 van concurrent RKC Waalwijk. Woensdag verloor sc Heerenveen ook nog eens met 0-1 van Feyenoord in de KNVB Beker. In één week tijd verloor het dus de achtste plaats aan een concurrent en werd het uit de beker geknikkerd.

Van Wonderen blikt terug op de wedstrijden. "Wij hadden het gevoel dat we dicht bij Feyenoord zaten. Het lukte ons om hoog druk te zetten. Dat gaf een goed gevoel, maar het gaat uiteindelijk om winnen. Je baalt dus ook, maar het was niet zo'n kater als tegen RKC. Toen speelde je ook een uur goed, maar stond er een ruime nederlaag", vertelt de trainer op de officiële clubwebsite.

Ook blikt de voormalig assistent-trainer van FC Twente vooruit op het duel tegen zijn oud-werkgever. "Twente is heel sterk in eigen stadion, waar het altijd vol zit en een goede sfeer is. Het wordt sowieso een interessante wedstrijd. Eerder dit seizoen wonnen we van ze (2-1, red.), maar het had ook de andere kant op kunnen vallen. We hadden het in het begin lastig. Je moet qua afspraken goed samenwerken én veel energie leveren. Alleen dan kun je je meten met zulke ploegen", besluit Van Wonderen.

Net als Ron Jans kampt ook Van Wonderen met de nodige absenties. Zijn ploeg met het stellen zonder topscorer Syndey van Hooijdonk, Andries Noppert, Timo Zaal, Sven van Beek (allen geblesseerd) en Thom Haye (ziek).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties