Eerste elftal

Verbeek over conflicten met Twente-supporters: "Dan hoef je niet handtastelijk worden. Dat laat ik niet toe"

Verbeek over conflicten met Twente-supporters: "Dan hoef je niet handtastelijk worden. Dat laat ik niet toe"

Gertjan Verbeek is alweer iets meer dan twee jaar clubloos. Zijn laatste uitdaging was Almere City FC, maar daar werd hij in november 2021 ontslagen. Dit gebeurde hem ook in 2018 toen hij net geen vijf maanden hoofdtrainer was bij FC Twente. Een periode waar hij nog altijd van baalt, want dat seizoen degradeerde de club naar de Eerste Divisie. Verbeek zou het achteraf anders hebben gedaan bij de club waar hij in het verleden zelf supporter van was.

"Achteraf kan je zeggen dat het bij FC Twente het verkeerde moment was. Het was wel de vierde keer dat ik gevraagd werd voor een functie bij FC Twente. Ik dacht: als ik dit nu weer laat lopen, wie weet of ze nog een keer gaan komen. Het is wel een club die me naar het hart ligt, want vroeger ben ik Twente-supporter geweest. Ik woonde op een steenworp afstand van stadion het Diekman. Ik had me er iets anders van voorgesteld, maar het heeft niet zo mogen zijn. Dat vind ik jammer. Er waren te veel conflicten en te veel losse eindjes die wij niet opgelost kregen om er een succesverhaal van te maken."

Door de negatieve resultaten kreeg Verbeek ook te maken met boze supporters. Dat leverde vervelende momenten op. "Het is tegenwoordig modern dat ze je op staan te wachten als je thuiskomt van een nederlaag", vervolgt Verbeek in gesprek met Voetbalzone. "En één van de eersten die uit de bus stapt is de trainer. Ik zei al: ik hoef me nergens voor te schamen en heb mijn best gedaan. Het is niet gelukt, maar dan hoef je nog niet handtastelijk te worden. Dat laat ik niet toe. Ze moeten niet aan me zitten. Ze mogen wat van me vinden en naar me roepen, maar ze moeten van mij en mijn gezien afblijven."

"Op een gegeven moment werd ik gebeld door Velderman (destijds algemeen directeur van FC Twente). Of ik in mijn spiegel wilde kijken om te zien of ik achtervolgd werd door auto's toen ik wegreed bij het stadion. In het begin had ik wel het idee dat ik wat auto's achter me aan had, maar uiteindelijk hebben ze de politie erop afgestuurd. Maar daar ben ik niet zo bang voor. Maar waar je wel onrustig van wordt is dat ze thuis in angst zitten. Voor hetzelfde geld rijden er supporters naar je huis. Daar moet je niet aan denken. Mijn vrouw en de kleine moeten hier kunnen genieten van hun vrije avond en niet in angst en beven zitten omdat er één of andere idioot hierheen komt."

Inmiddels heeft hij het achter zich gelaten en is de vraag of we hem ooit nog terug gaan zien op het trainingsveld. Op dit moment is hij bezig aan zijn tweede huis in Dalfsen, maar hij staat open voor een nieuwe uitdaging. Dan moet hij wel worden benaderd, want volgens Verbeek is het niet gebruikelijk dat een trainer solliciteert. Een baan als bondscoach? "Dat lijkt me wel een mooie uitdaging. Je staat dan ook niet meer dagelijks op het veld. Ik heb het laatst even bij elkaar opgeteld en ik heb er 42 dienstjaren op zitten in het betaald voetbal. Dat is veel en ook lang. Dat betekent dat je dag en nacht met voetbal bezig bent. Het is ook wel een leuk om met andere dingen bezig te zijn en dat merk ik nu."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties