Eerste elftal

Vermeulen heeft twijfels over Bruggink: "Wel weer opmerkelijk"

Vermeulen heeft twijfels over Bruggink: "Wel weer opmerkelijk"

Arnold Bruggink staat op poleposition om de opvolger te worden van Jan Streuer als technisch directeur van FC Twente. Afgelopen zondag maakte Streuer bekend dat hij dit jaar gaat stoppen, al heeft hij nog geen exacte datum afgesproken. Bruggink was verrast door het nieuws. Hij is al anderhalf jaar met FC Twente in gesprek om Streuer in de toekomst op te volgen, maar deed direct een oproep aan de huidige TD om nog even te blijven.

"Ik vind het heel belangrijk wat Jan gaat doen. Zijn aanblijven is voor mij het allerbelangrijkste. Ik heb de wijsheid niet in pacht en ik denk niet dat ik nu even technisch directeur kan spelen. Verre van, zelfs. Je moet het met een team mensen doen. FC Twente is niet zomaar even een club", aldus Bruggink in gesprek met de Tubantia.

Arno Vermeulen heeft z'n twijfels of het wel een goed idee is om een onervaren TD als Bruggink aan te stellen. "Het is eigenlijk ook wel weer opmerkelijk, want je gaat iemand bij een best wel grote club tot technisch directeur benoemen die op dat gebied geen enkele ervaring heeft. Het is wel een heel bijzonder vak. Het is heel belangrijk en er is geen opleiding voor. Er is ook geen databank van geslaagde technisch directeuren in Nederland, sterker nog iedereen zoekt er één."

"Dus het is ook ingewikkeld, dat snap ik wel, maar het is eigenlijk ook weer een soort van gok", vervolgt de chef-sport van de NOS. "Hij heeft niet bij een club op die manier, of op z'n minst als manager, gewerkt. Natuurlijk woont hij in de buurt, kent hij de club goed en werkt hij als voetbalanalyticus. Maar het is voor een deel ook wel nattevingerwerk", besluit Vermeulen aan tafel bij Voetbalpraat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties