Eerste elftal

Vermoedelijke opstellingen: Vlap terug op tien, Van Wolfswinkel start al linksbuiten

Vermoedelijke opstellingen: Vlap terug op tien, Van Wolfswinkel start al linksbuiten

Zowel FC Twente als AZ kent personele problemen voor de wedstrijd van vanavond. Bij de Tukkers zijn vijf van de zes spelers die vorige week niet beschikbaar waren nog steeds niet aanwezig. Alleen Virgil Misidjan, die is hersteld van een ontsteking in zijn scheenbeen, sluit weer aan bij de wedstrijdselectie. Hij is echter niet fit genoeg om te starten.

Door de afwezigheid van Misidjan, Daan Rots en later ook Denilho Cleonise moest trainer Ron Jans de afgelopen weken puzzelen op linksbuiten. Rechtsbuiten Cleonise speelde tegen sc Heerenveen een helft aan de linkerflank, maar speelde niet sterk. Tegen Fortuna Sittard mocht linksback Anass Salah-Eddine het een helft proberen, maar ook hij wist niet te overtuigen. In beide wedstrijden kreeg ook spits Ricky van Wolfswinkel de kans op linksbuiten. Hij vulde deze rol aardig in en mag naar verwachting dus blijven staan.

Op het middenveld zijn Wout Brama, Mathias Kjolo en Michal Sadílek afwezig. Waar Salah-Eddine de linksbuitenrol niet zo sterk invulde, doet hij het op het middenveld wel alleraardigst. Sem Steijn komt de laatste weken niet echt lekker uit de verf, waardoor Jans naar verwachting zal kiezen voor de huurling van Ajax naast Ramiz Zerrouki. De aanvallende middenvelder zal dan Michel Vlap zijn. Hij laat de laatste weken een aardig niveau zien. Daarnaast keert Joshua Brenet vermoedelijk terug in de basis.

AZ is niet zonder kleerscheuren uit het Europese duel tegen SS Lazio van afgelopen donderdag (2-1 overwinning) gekomen. Trainer Pascal Jansen heeft als iedereen fit is de keuze uit drie aanvallende middenvelders: Dani de Wit, Sven Mijnans en Djordje Mihailovic. Ze lijken echter alle drie niet fit te zijn. De verwachting is dat linksbuiten Jesper Karlsson de aanvallende middenvelder wordt en dat de negentienjarige Myron van Brederode, die het seizoen nog veelbelovend begon, de linksbuiten is.

Vermoedelijke opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Salah-Eddine, Vlap; Cerny, Ugalde, Van Wolfswinkel

Vermoedelijke opstelling AZ

Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goed, Kerkez; Reijnders, Clasie, Karlsson; Odgaard, Pavlidis, Van Brederode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties