Eerste elftal

'Vervelende' Van Bergen eindelijk los na zwaar eerste seizoen bij FC Twente?

'Vervelende' Van Bergen eindelijk los na zwaar eerste seizoen bij FC Twente?

Mitchell van Bergen zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn eerste seizoen bij FC Twente. De aanvaller werd gehaald als de potentiële opvolger van Vaclav Cerny, maar die rol werd al snel opgepakt door Daan Rots. Die man uit Groenlo ontpopte zich tot de grootste sensatie bij FC Twente. Van Bergen moest het voornamelijk doen met invalbeurten. 19 keer viel hij in en 2 keer startte hij in de basis. Eén van de twee basisplekken kreeg hij afgelopen zondag in de beslissingswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Hij was dreigend en loste in de eerste helft maar liefst vier schoten. Zijn pech was dat uitgerekend die dag ook PEC-goalie Schendelaar in vorm was. Zijn goede optreden viel ook in de smaak bij VoetbalTijd-analist René Wagelaar. "Dat is een buitenspeler met heel veel dreiging door zijn snelheid. Binnendoor en buitenom. Moet je kijken wat een verschil dat maakte aan gevaar dat daar uit kwam. Ik denk dat hij drie of vier keer alleen voor de keeper kwam. Ik snap niet dat die jongen niet eerder daar gestaan heeft." Van Bergen wordt door de buitenwacht gezien als pure rechtsbuiten, maar volgens de speler kan hij evengoed uit de voeten als linksbuiten.

Van Bergen kreeg de voorkeur boven Naci Ünüvar die een week eerder nog mocht starten als linksbuiten. Ex-prof Ben Rienstra had verwacht dat Van Bergen dit seizoen meer zou gaan spelen bij FC Twente. "Ik heb nog met hem gespeeld bij sc Heerenveen. Qua rendement is het wel minder, maar toch is hij wel vervelend hoor. Een tegenstander loopt altijd terug. Hij is zo snel." Wagelaar: "En die voorzetten die kwamen waren ook oké deze keer." Helaas voor Van Bergen eindigde zijn wedstrijd al in de rust. "Hij ging eraf met een blessure. Dat was een beetje jammer." Toch is er nog altijd te weinig rendement bij van Bergen.

"Hij scoort niet veel. Dat deed hij bij Vitesse nog wel eens, maar bij sc Heerenveen werd dat al minder en in het buitenland heeft hij helemaal niet meer gescoord. Het is er dus een beetje af. Maar ik denk dat het een jongen is die heel veel vertrouwen nodig heeft. Dat heeft hij niet gehad, want hij heeft weinig gespeeld. Maar als hij erin komt met zijn snelheid, is er wel dreiging." Rienstra verwijst naar de gemiste kans uit bij PSV. "Als zo'n bal erin gaat, dan breek je misschien wel iets." Wagelaar: "Die moest erin. Hij speelt weinig en geniet niet het vertrouwen dat anderen wel kregen. Ik had Van Bergen wel wat eerder willen zien. Dat hij wat langer inviel. Vertrouwen doet alles", besluit hij.

Opinie: Wat is jouw mening over Van Bergen. Is hij van waarde voor FC Twente of is hij niet goed genoeg?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties