Eerste elftal

VIDEO | Jans niet blij: "Op het veld van Fortuna kun je aardappels verbouwen"

VIDEO | Jans niet blij: "Op het veld van Fortuna kun je aardappels verbouwen"

Fortuna Sittard-uit is voor eigenlijk iedere eredivisieploeg een vervelende wedstrijd. De ploeg speelt geen mooi voetbal en weet de tegenstander daar altijd in mee te nemen. Goed voetbal werd zaterdagavond, toen FC Twente met 0-3 won in Limburg, nog een verder verhinderd door het slechte veld in Sittard. Ook trainer Ron Jans is niet te spreken over het veld.

"Ik woon in het noorden. Daar verbouwen we heel veel aardappels, maar dat kan hier ook", grapt Jans met een doodserieuze blik in gesprek met ESPN. "Zij hebben daar ook last van. De eerste bal van hen ging meteen over de zijlijn. Zerrouki schoot er twee over de zijlijn en wilde een keer op doel schieten, die bal ging tien meter over."

"Dan is het ook moeilijk, zeker tegen een ploeg die diep inzakt, om het goed te doen. Ik vind ook dat we buiten dat veel technische fouten maken die niks te maken hadden met het veld. In maart is het nog steeds winter, dan zijn de velden ook niet ideaal. Dan moet je de wedstrijd soms wat beter lezen en jezelf niet in de problemen brengen vlak voor je eigen goal", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties