Jong Oranje speelde maandagavond het belangrijke EK-kwalificatieduel in en tegen Zweden. Als Nederland de Scandinaviërs zouden verslaan, zou het een reuzenstap zetten richting kwalificatie voor het EK. En dat lukte. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger won met 2-4 van Zweden. Bij de overwinning speelde onze eigen Youri Regeer een zeer belangrijke rol.

Jong Oranje kwam in de 36e minuut op een 1-0 achterstand, maar Sontje Hansen van NEC Nijmegen zorgde drie minuten later alweer voor de 1-1. In de 55e minuut viel Regeer in voor Myron van Brederode van AZ. De twintigjarige speler van FC Twente kwam op tien te spelen. Deze rol vulde hij naar behoren in en in de 65e minuut was hij dichtbij een doelpunt: Regeer schoot op de paal. Ruben van Bommel van AZ stond echter op de goede plek en rondde bewust af. Hij zocht Regeer, die hiermee een belangrijke rol speelde in de overwinning, na de goal nog even op. Klik hier om de goal te bekijken.

In de 91e minuut stond het nog altijd 1-2. Bizar genoeg waren de helft van de doelpunten toen nog niet gevallen. In de 92e minuut maakte Noah Ohio van Standard Luik er 1-3 van, in de 96e minuut werd het 2-3 en Ruben van Bommel scoorde in de 97e minuut van 2-4. Daarmee heeft Jong Oranje met nog vier wedstrijden te spelen een voorsprong van acht punten op het Georgië van Irakli Yegoian en elf punten op Zweden. Wel hebben die twee landen allebei een wedstrijd minder gespeeld.