Eerste elftal

Vlap blijft vertrouwen op ketchupfles-theorie: "Ik hunker naar die bevrijdende goal"

Vlap blijft vertrouwen op ketchupfles-theorie: "Ik hunker naar die bevrijdende goal"

Michel Vlap begon het seizoen veelbelovend met een aantal goals in de voorbereiding en de voorronde van de Conference League. Daarna is het bij de aanvallende middenvelder van FC Twente niet best gegaan op het gebied van doelpunten. Hij scoorde nog niet één goal in dit eredivisieseizoen.

In de wedstrijd tegen Vitesse van woensdag was hij weer dichtbij. Hij kopte in de tweede helft een bal op de paal, net als tegen Ajax vier dagen eerder. In de eerste helft had hij al een reuzenkans gekregen. Hij kon met links vrij in de zestien uithalen, maar schoot over.

"Het zat er weer niet in", verklaart Vlap tegenover Voetbal International. "Die ene bal in de eerste helft kon ik gewoon binnen schieten. Maar hij schoot van mijn voeten, pff… Daarna nog die kopbal op de paal, dat was een beetje pech. Tegen Vitesse op de paal, laatst tegen Ajax op de paal. Het zit gewoon niet mee steeds.

"Als je al op tien goals staat, gaan die ballen er via de binnenkant van de paal wél in. Zo werkt het nou eenmaal. Ik weet niet wat het is. Ik moet keihard werken en in mezelf blijven geloven, dan komt het echt wel goed. Ik hunker naar die eerste bevrijdende goal. Die ketchupfles moet gaan stromen. Ik lach erom, maar natuurlijk is het frustrerend", aldus Vlap.

De 25-jarige middenvelder blijft dus positief. Ook omdat hij bij hemzelf een mooie ontwikkeling ziet. "Ik maak een ontwikkeling door als speler. Elke wedstrijd werk ik keihard en geef ik alles voor de club, daar begint het mee. Hier tegen Vitesse was ik overal op het veld te vinden. Ik heb heel veel duels gewonnen, veel vooruit gespeeld, was aan de bal eigenlijk hartstikke goed. Scoor je ook nog, ben je Man of the Match. Maar ja…" Zachtjes: "Ik was in ieder geval wel betrokken bij de penalty die we kregen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties