Eerste elftal

Vlap veegt kritiek van tafel met opvallende cijfers

Vlap veegt kritiek van tafel met opvallende cijfers

Michel Vlap is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Twente. In de zomer van 2022 werd hij voor twee miljoen overgenomen van RSC Anderlecht, nadat hij eerst een seizoen van de Belgische voetbalclub werd gehuurd. Afgelopen tijd kreeg de aanvallende middenvelder hevige kritiek, terwijl zijn statistieken van de afgelopen weken juist heel goed zijn.

De 26-jarige Vlap fungeert dit seizoen anders ten opzichte van vorig seizoen. Zo wordt hij momenteel gebruikt als linksbuiten bij de Tukkers. Terwijl hij onder Ron Jans op zijn 'eigen' plek stond, namelijk nummer tien. In het verleden heeft hij al aangegeven dat de huidige aanvallende positie niet zijn voorkeur heeft, toch staat hij steevast op die plek in de basis van Joseph Oosting.

Vlap scoorde dit seizoen tweemaal, in het uitduel tegen Almere City FC en tegen zijn oude ploeg Sc Heerenveen. Deze twee doelpunten zijn al lange tijd geleden, de laatste op 30 september. Terwijl er als linksbuiten doelpunten van je verwacht worden. In de thuiswedstrijd van FC Utrecht werd de voetballer geboren in Sneek tot overmaat van ramp uitgefloten door het eigen publiek bij zijn wissel.

De statistieken van Vlap zijn echter onderbelicht. In totaal gaf hij vijf beslissende voorzetten, waarvan drie in de laatste vijf competitieduels. Ook maakte hij tegen Vitesse een belangrijke actie waaruit de winnende 1-2 viel. Vlap heeft hiermee de laatste wedstrijden een belangrijk aandeel in de gescoorde doelpunten van de Tukkers. Bij de laatste twaalf gescoorde doelpunten was hij driemaal direct betrokken en één keer speelde hij een grote rol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties