Eerste elftal

Vlap viert treffer voor het uitvak: "Kan ik echt van genieten"

Vlap viert treffer voor het uitvak: "Kan ik echt van genieten"

FC Twente is het nieuwe eredivisieseizoen uitstekend begonnen met een 4-1 overwinning. De ploeg uit Enschede was een maatje te groot voor de eredivisiedebutant Almere City FC. Het waren Pröpper, Vlap en Van Wolfswinkel (2x) die de doelpunten wisten te scoren. Na afloop stond de maker van de 2-0 voor de camera en werd gelijk geconfronteerd met het afgelopen seizoen toen het veel te lang duurde voordat hij zijn eerste scoorde. Nu was het al raak in de eerste competitiewedstrijd en komt er geen nieuwe vloek van Vlap.

Vlap zelf is blij met zijn goal, maar ook zelfkritisch. "Het is lekker om zo te beginnen, maar ik kan balen dat ik hem op het laatste moment niet goed geef. Ik zei ook sorry tegen Daan (Rots, red.). Er kwam wel een goal uit via Ricky (Van Wolfswinkel), maar uiteindelijk moet ik hem zelf goed geven. Maar lekker om hier te winnen. Heerlijk!"

En je scoorde zelf ook. "Het was geen moeilijke goal, maar ik zei net al: je moet er wel komen hè! Het is ook een beetje geloven en hopen dat hij (Ugalde) hem geeft, en dat deed hij. Top gedaan van onze spits." En ook nog aan de kant van de fans. "Daar kan ik ook echt wel van genieten, lekker met de fans vieren."

En nu op naar komende donderdag. Dan verdedigt de ploeg een 2-0 overwinning op Riga FC. Alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen. "We zijn vroeg aan de voorbereiding begonnen en we hebben wat pijntjes. Ik heb zelf ook al twee weken last van m'n lies, maar vandaag wilde ik er zelf niet af. Ik moet daar wel een beetje mee oppassen. Ik heb al een aantal wedstrijden gehad dat ik eraf ben gegaan uit voorzorg voor m'n lies. Vandaag voelde het goed en ging ik door", besluit Vlap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties