Eerste elftal

"Voor Yegoian en Sybrandy is dit meer dan een signaal"

"Voor Yegoian en Sybrandy is dit meer dan een signaal"

Op het trainingskamp in Spanje zijn twee opvallende afwezigen. Irakli Yegoian en Sander Sybrandy - beide actief in de Academie, maar wel in het bezit van een profcontract bij FC Twente - zijn niet mee naar Oliva. Vorig jaar was het tweetal nog mee naar Costa Rica en in de voorbereiding op dit seizoen trainden ze mee met het eerste elftal, maar werden ze na een tijdje teruggezet naar de jeugd.

"De profsport is hard", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Yegoian en Sybrandy hebben allebei een profcontract, maar zijn niet geselecteerd voor dit trainingskamp. Dat is toch ook wel weer een signaal."

Jeugdspelers Lucas Vennegoor of Hesselink, Harry Kuster, Benjamin Nagel en Jort Ribbers zijn wel mee op trainingskamp. Dat is op basis van prestaties in de jeugdopleiding en de potentie van de spelers. Is dit voor Yegoian en Sybrandy ook een signaal dat zegt: doe eens beter je best in de jeugdopleiding? "Het wil niet altijd zeggen dat het met beter je best doen te maken heeft, maar het heeft wel te maken met een bepaalde ontwikkeling en hoe trainers naar bepaalde spelers kijken. Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben."

"Voor die jongens is het misschien wel een moment om toch te gaan kijken: wij komen niet verder..." Ten Voorde wordt onderbroken met de vraag of verhuur een optie is. "Is er voor dat soort jongens belangstelling? Het wordt er bij Twente denk ik niet makkelijker op. Het is meer dan een signaal, zo eerlijk moet je zijn", besluit Ten Voorde. Zowel Yegoian als Sybrandy heeft een contract tot medio 2025, waarbij de club de optie heeft het contract met een jaar te verlengen.

Opinie: Wat vind jij dat FC Twente moet doen met het tweetal? Laat het weten in de reacties.

Tip: Volg ons ook op Threads! Klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties