Eerste elftal

Vuurwerk verwacht tussen Jans, Boschker en Fortuna-trainer Velázquez

Vuurwerk verwacht tussen Jans, Boschker en Fortuna-trainer Velázquez

Aanstaande zaterdag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Jans hoopt dan weer op een flink aantal spelers te kunnen beschikken die er afgelopen weekend niet bij waren. Zerrouki keer in ieder geval terug van een schorsing en de verwachting is ook dat Salah-Eddine en Virgil Misidjan weer fit zijn. Voor Brama en Sadílek lijkt de wedstrijd nog te vroeg te komen.

Wie de naam Fortuna Sittard hoort, denkt tegenwoordig direct aan de opvliegerige Spaanse trainer Julio Velázquez. Die werd in september aangesteld als vervanger van de ontslagen Sjors Ultee, inmiddels de trainer van Cambuur Leeuwarden. Het is een bijzondere verschijning, want de man kan niet stilzitten en beleeft de wedstrijden net zo gepassioneerd als Atletico-trainer Diego Simeone.

Zijn temperament leverde hem recentelijk zijn eerste rode kaart op. Hij kreeg deze in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van Bas Nijhuis. Na eerst geel te hebben gekregen bleef Velázquez doorgaan en kreeg hij binnen een minuut zijn tweede gele en de rode kaart gepresenteerd.

Het incident leverde hem een schorsing op van één wedstrijd die hij vorig weekend uit heeft gezeten. Tegen FC Twente is hij dus weer van de partij en volgens clubwatcher Ten Voorde kan dit wel eens spektakel op gaan leveren.

"Hij krijgt het nog wel in 't vet met Ron Jans. Jans is langs de lijn ook niet altijd even rustig richting de arbitrage. Die kan zich ook nog wel eens opwinden. Ik denk dat Sander Boschker hem in de 60e minuut te lijf wil. Dat is een beetje mijn voorspelling", grapt clubwatcher Leon ten Voorde die ook cynisch een voorspelling doet. Het is een uitwedstrijd dus: "FC Twente wint met 4-0."

De wedstrijd wordt zaterdagavond afgetrapt op 18:45 uur. Rob Dieperink uit Borculo is door de KNVB aangesteld als de scheidsrechter. FC Twente wordt gesteund door een vol uitvak. Alle kaarten waren afgelopen maandag in een mum van tijd uitverkocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties