Eerste elftal

Wanvertoning tegen Ajax dwong Oosting tot actie: "Tot hier en niet verder"

Wanvertoning tegen Ajax dwong Oosting tot actie: "Tot hier en niet verder"

De spelers en de trainer kregen er na afloop van de met 2-1 verloren uitwedstrijd flink van langs. Niet alleen van de eigen supporters, maar ook van de vele analisten van de diverse media. De Tukkers hadden een grote kans om het aangeslagen Ajax pijn te doen, maar in plaats van er vol op te kletsen viel de ploeg, niet voor het eerst dit seizoen, in de tweede helft volledig uit elkaar. Oosting besprak de wedstrijd met zijn spelers en kwam tot de volgende conclusie.

"We hebben zeker wat lessen uit Amsterdam meegenomen. Ik miste in die wedstrijd de karakters met een beetje gif in hun donder, die zeiden: Tot hier en niet verder. Daar hebben we het ook over gehad en deze week hebben we daar nog een training op ingericht", vertelt hij in gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia.

"Wie noemt in het veld het beestje bij de naam? Dat je elkaar eens aankijkt en zegt: Zul je me eens niet helpen en schakel eens om. Wat heb je nodig als het in het veld tot een gevecht van man tot man komt? Ik verwacht namelijk tegen Almere dat het zo’n strijd wordt. Zij zijn al snel in het seizoen overgeschakeld tot overlevingsvoetbal en dat spel beheersen ze goed." Toch zet hij er een kleine kanttekening bij. "Wij spelen thuis."

FC Twente heeft vanavond aan een punt genoeg om komend seizoen verzekerd te zijn van de competitiefase van de Europa League. Toch is het doel nog altijd de derde plek. Met een voorsprong van vijf punten op AZ is het zaak om vanavond niet één, maar drie punten binnen te hengelen. De aftrap van de wedstrijd is om 18:45 uur in een uitverkochte Grolsch Veste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties